• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Μέρισμα ΟΠΑΠ και profit taking στα υψηλά 13 ετών

    Γιαν Κάρας, CEO ΟΠΑΠ

    Γιαν Κάρας, CEO ΟΠΑΠ


    Γύρισμα στο Χρηματιστήριο με τον ΟΠΑΠ να επιδεινώνει την εικόνα λόγω αποκοπής μερίσματος και τους επενδυτές ενόψει αργιών να σπεύδουν να κατοχυρώσουν ρευστότητα.

    Ταυτόχρονα το μυαλό είναι και στη συνεδρίαση της Fed την 1/5, όπου δεν αναμένεται να προβεί σε κάποια κίνηση μείωσης των επιτοκίων αφού τα τελευταία οικονομικά στοιχεία απέτυχαν να πείσουν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ότι ο πληθωρισμός κινείται σύμφωνα με το εύρος του στόχου του.

    Στις 1.447 μονάδες υποχωρεί ο γενικός δείκτης του Χ.Α. με περιορισμένου εύρους απώλειες που πιο πολύ μοιάζουν με αποκομιδή ρευστότητας ενόψει των αργιών που έρχονται.

    Θυμίζουμε, ότι το Χ.Α. θα μείνει κλειστό τη Μ. Τετάρτη 1/5 και τη Μ. Παρασκευή 3/5 αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα 6/5 και την Τρίτη του Πάσχα 7/5.

    Στις τράπεζες, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφει η Εurobank -1,6% και ακολουθούν Alpha Bank -1,5%, Πειραιώς -1,2% και Εθνική -1,2%.

    Ως προς τα μη τραπεζικά blue chips, ανοδικά κινούνται Aegean +1,5%, Viohalco +1,2%, Motor Oil +1,1% , ενώ υποχωρούν εκτός του ΟΠΑΠ, Quest -1,8%, Ελλάκτωρ -1,15%.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Mπόνους 15% στους δημοσίους υπαλλήλους που πιάνουν τον στόχο

    ΔΑΑ: Αύξηση εσόδων κατά 15,3% και καθαρών κερδών κατά 29,8% στο α’ τρίμηνο του 2024

    Ποια σπίτια «κόβονται» από τη νέα οδηγία της ΕΕ για την ενεργειακή απόδοση κτιρίων – Γιατί κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η ΠΟΜΙΔΑ



    ΣΧΟΛΙΑ