ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με τον γενικό δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) να υποχωρεί στα επίπεδα των 1.114 μονάδων, η διοικούσα Επιτροπή του Χ.Α. πήρε απόφαση να μειώσει τα όρια διακύμανσης των μετοχών μέχρι 10% (+/-) για τις μετοχές με μικρή διασπορά, μετά το πάρτι που έγινε σε μετοχές, όπως στην Τράπεζα Αττικής το προηγούμενο διάστημα. Το νέο όριο διακύμανσης αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τις 6 Μαρτίου.
Βουτιά 1,6%, στις 1.114 μονάδες μετά το νέο υψηλό 8,5 ετών που επετεύχθη χθες με κλείσιμο στις 1.131 μονάδες για τον γενικό δείκτη του Χ.Α.
Άσχημο το κλίμα την Πέμπτη και στις υπόλοιπες μεγάλες αγορές της Ευρώπης εν αναμονή των ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό, που δείχνει να μην κάμπτεται, που σημαίνει ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων ενδεχομένως και μετά το τέλος του ά 6μήμνου, όπως εκτιμούν κάποιοι από τους αναλυτές.
Το Χ.Α. στη σκιά βεβαίως του τραγικού σιδηροδρομικού δυστηχήματος στα Τέμπη με τις όποιες πολιτικές εξελίξεις μπορεί να δημιουργηθούν, υποχωρεί, αλλά αυτό συμβαίνει μετά από ένα δίμηνο φωτιά για τις μετοχές.
Κέρδη πάνω από 60% για τις τράπεζες και πάνω από 300% για κάποιες από τις μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης, είναι λογικό υποστηρίζουν οι χρηματιστές να θελήσουν κάποια από τα χαρτοφυλάκια να θελήσουν να πάρουν μέρος από τα κέρδη τους.
Η βασική στήριξη της αγοράς βγαίνει πλέον αισθητά πάνω από τις 1.050 μονάδες. Μένει να φανεί σε ποια επίπεδα, η διόρθωση που βγαίνει την Πέμπτη, θα εξαντληθεί.
Πτώση 3,8% στην Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 στα 2,28 ευρώ, 2,5% για την Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,68 στο 1,43 ευρώ, 2,10% οι απώλειες για την ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87 στα 5,30 ευρώ και λιγότερο, 1,6% για την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 στο 1,435 ευρώ.
Ως προς τα υπόλοιπα blue chips, πιέσεις βγαίνουν στην ΜΟΗ, στα 25,18 ευρώ και απώλειες 2%, 1,59% η πτώση για τον Μυτιληναίο, στα 24,78 ευρώ, 1,5% για τον ΟΠΑΠ, στα 14,95, στα 14,77 ευρώ υποχωρεί ο ΟΤΕ, 1,9% η Τέρνα Ενεργειακή, στα 19,47 ευρώ, 2% η πτώση για την Τιτάν, στα 15,40, 2% η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 11,76, 2% η ΔΕΗ, στα 8,23.
Επίσης, πράξεις κάτω από τα 24 ευρώ η Coca Cola, 1,9% η πτώση για τα ΕΛΠΕ, 1,97% οι απώλειες για την ΕΧΑΕ.
Μικρή άνοδος στην απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 4,49%, όταν το ιταλικό ενισχύεται περισσότερο στο 4,59%.
Στην πρώτη μισή ώρα οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο ξεπερνούν τα 1 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε επίσης:
ΔΕΗ: Στο 5,35% το ποσοστό της Goldman Sachs
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χατζηδάκης: Παρουσιάζει τις 14 παρεμβάσεις για ένα κράτος πιο φιλικό στους πολίτες
- Ηλεκτρική ενέργεια: Το τίμημα της ασυνέπειας και ποιος το πληρώνει τελικά
- Παπασταύρου: Στις 24 Φεβρουαρίου έχουμε κοινή συνάντηση στις ΗΠΑ για τον Κάθετο Διάδρομο (βίντεο)
- ΕΟΠΥΥ: 100 ευρώ για γυαλιά οράσεως ή φακούς επαφής δικαιούνται οι ασφαλισμένοι – Πως γίνεται η αίτηση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.