• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Με την Εθνική επιστρέφει πάνω από τις 900 μονάδες


    Από τις 17 Σεπτεμβρίου ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο έχει να βρεθεί πάλι πάνω από τις 900 μονάδες.

    Με κίνηση πάνω από τις 901 μονάδες και τις συναλλαγές να διαμορφώνονται πάνω από τα 3 εκατ. Ευρώ, η αγορά δείχνει διατεθειμένη να αναμετρηθεί με την βραχυπρόθεσμη αντίσταση των 905 μονάδων.

    Η ΔΕΗ, ΔΕΗ -1,94% 11,10 υποχωρεί στα 9,24 ευρώ, μία μέρα μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

    Όπως όλα δείχνουν λόγω της μεγάλης ζήτησης από ξένα funds το αρχικό ζητούμενο ποσό, έχει ξεπεραστεί. Κι έτσι αντί για 750 εκατ. ευρώ, η επιχείρηση θα μπορούσε να αντλήσει περισσότερα από 1,35 δις. ευρώ.

    Κάτι τέτοιο βεβαίως, προϋποθέτει ότι το Δημόσιο θα μπορούσε να συμμετάσχει στην αύξηση με 100 εκατ. ευρώ για να διατηρήσει τη συμμετοχή του στο 34%.

    Κατά τα άλλα, ανοδικά κινείται το Jumbo ΜΠΕΛΑ -1,27% 26,36 μετά την ανακοίνωση για αυξημένο μέρισμα κατά 25% για τη φετινή χρήση.

    Ωστόσο, οι εκτιμήσεις της αγοράς αναφέρουν ότι η εταιρεία μάλλον θα βρεθεί εκτός MSCI στην επόμενη αξιολόγηση της 11ης Νοεμβρίου.

    Κίνηση στα 2,60 ευρώ για την μετοχή της Εθνικής ΕΤΕ -1,94% 7,07, αλλά με εξασθενημένες εντολές αγορών σε σχέση με χθες.

    Κάποιες στηρίξεις στην αγορά εμφανίζονται στην Coca Cola ενώ έντονο είναι το ενδιαφέρον σήμερα για τις μετοχές οικιστικής ανάπλασης, όπως η Reds και ο Κέκροπας με κέρδη πάνω από 4% και 2% αντίστοιχα.

    Κέρδη πάνω από 1% και για την Lamda.

    Οι επόμενες μέρες μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, Τρίτη θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές. Όσο πιο πολύ ανεβάσει στροφές η αγορά το επόμενο διάστημα και μέχρι την Παρασκευή, τόσο η δυνατότητα προεξόφλησης ενός καλού νέου από την S&P θα έχει πιθανότητες δημιουργίας μιας νέας αφετηρίας. Αφετηρίας, που κατά την Goldman Sachs, θα μπορούσε να οδηγήσει το Χ.Α. μέχρι τις 1.000 μονάδες ως το τέλος του χρόνου.

    Οι επενδυτές κινούνται στη Λεωφόρο Αθηνών έχοντας ως πυξίδα την ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας μέχρι το τέλος του 2022.

    Διαβάστε επίσης

    Goldman Sachs: Γιατί βλέπει το Χρηματιστήριο στις 1.000 μονάδες μέχρι το τέλος του 2021



    ΣΧΟΛΙΑ