• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Καλωσορίζει την «επόμενη ημέρα» σε αγορά και οικονομία με κέρδη 3,44%

    • NewsRoom


    Comeback πάνω από τις 620 μονάδες και συγκεκριμένα στις 628,19 μονάδες και κέρδη 3,44% για τον Γενικό Δείκτη, παρά τις δυσμενείς προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), αλλά με την ελληνική κυβέρνηση να πείθει τις αγορές και να τολμάει εν μέσω πανδημίας την έξοδο της χώρας στις αγορές με την έκδοση 7ετούς ομολόγου.

    Με την ιστορική απόφαση της ΕΚΤ και της Κριστίν Λαγκάρντ για ένταξη των ελληνικών ομολόγων τόσο στο νέο, έκτακτο QE όσο και στο waiver, η απόδοση της ελληνικής 10ετίας δεν ξέφυγε πάνω από 1,9%.

    Νωρίτερα, σήμερα η απόδοση της ελληνικής 10ετίας διαμορφωνόταν στο 1,8%.

    Οι αγορές εκτιμούν ότι το 7ετές, μαζί με τις προμήθειες και την τιμολόγηση των αναδόχων, δεν θα ξεπεράσει με τίποτα το 2%, κρατώντας χαμηλά την καμπύλη των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων.

    Έντονο ήταν δε το ενδιαφέρον σήμερα για τη μετοχή της Ελλάκτωρ, γιατί φαίνεται φαβορί για τη Γραμμή 4 του μετρό, με τη μετοχή να απογειώνεται από 20% ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0,79% 2,54.

    Κλειδωμένη σχεδόν στο limit up η μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής, αφού όλα δείχνουν ότι το ιστορικό Πόρτο Καρράς περνάει στον όμιλο του ομογενούς επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη. Προσοχή, όμως, στους επενδυτές!!! Η οικογένεια Στέγγου έχει αποτιμήσει το ιστορικό ξενοδοχείο, που διαθέτει και καζίνο, στα 400 εκατ. ευρώ.

    Η αγορά δείχνει ενθουσιασμένη που η Ελλάδα κράτησε χαμηλά άλλη μία καμπύλη σε σχέση με την βόρεια, την κεντρική και την υπόλοιπη νότια Ευρώπη, αυτή της εξάπλωσης της πανδημίας. Και εξ αυτού του λόγου, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να κάνει δειλά όνειρα ότι το τουριστικό προϊόν φέτος δεν θα καταστραφεί ολοκληρωτικά και με τα κατάλληλα μέτρα, έστω 2,5 μήνες, από τα μέσα Ιουλίου μέχρι και τον Σεπτέμβριο, μπορεί να παραχθεί.

    Οι προβλέψεις του ΔΝΤ για 10% ύφεση φέτος και εκτίναξη της ανεργίας λίγο πάνω από το 22% είναι απόλυτα προεξοφλημένες, με τις αγορές να ποντάρουν στο σενάριο της «επόμενης ημέρας» και στην εκτίναξη της οικονομίας το 2021 με ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 5,5%, κατ’ αρχήν.

    Στο ταμπλό, πέραν της Ελλάκτωρ που έκανε άλμα +20,73%, εντυπωσιακό ήταν και το +11,11% της Aegean.

    Κέρδη 9,86% για τη Βιοχάλκο, αλλά και την Τιτάν με 9,82%.

    Σημαντικά τα κέρδη και σε ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίο και Jumbo, Coca Cola, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Lamda και Motor Oil.

    Μικρότερη άνοδος για Πειραιώς (+1,49%) και Alpha Bank (+1,33%), κάτω του 1% σε Εθνική, ενώ αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή της Eurobank.



    ΣΧΟΛΙΑ