• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πλώρη για τα 1800 δολάρια βάζει ο χρυσός


    Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά και άνω ετών οδηγήθηκε η τιμή του χρυσού λόγω της ανησυχίας ότι η πανδημία θα έχει καταστροφικό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία, πλήττοντας τα εταιρικά αποτελέσματα και αυξάνοντας τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια.

    Η προθεσμιακή τιμή του χρυσού στη Νέα Υόρκη βρέθηκε κοντά στα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά, ένα επίπεδο που καταγράφηκε για τελευταία φορά το 2011.

    Ωστόσο, η απόκλιση μεταξύ των προθεσμιακών τιμών και των τιμών spot παραμένει μεγάλη, γεγονός που υποδηλώνει μικρότερη ρευστότητα στην αγορά.

    Το πολύτιμο μέταλλο έχει ενισχυθεί σημαντικά φέτος, καθώς η παγκόσμια υγειονομική κρίση βυθίζει σε ύφεση τις οικονομίες και αναγκάζει τις κεντρικές τράπεζες να λάβουν τεράστια πακέτα μέτρων.

    Η προθεσμιακή τιμή του χρυσού στο Comex για παράδοση τον Ιούνιο έφτασε να σημειώνει σήμερα άνοδο 1,3%, στα 1.785 δολάρια ανά ουγγιά, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2012. Συγκριτικά, η τιμή άμεσης παράδοσης (spot) ήταν πάνω από 40 δολάρια χαμηλότερη, στα 1.720,34 δολάρια ανά ουγγιά.

    Σε γενικές γραμμές, το ράλι του χρυσού έχει ακόμη δρόμο, σύμφωνα με τον Hans Goetti, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της HG Research, ο οποίος θεωρεί πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή μήνες ο χρυσός θα ξαναδοκιμάσει τα υψηλά του 2011.



    ΣΧΟΛΙΑ