• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Καλή… ανάρρωση

    Wall Street


    Δεύτερη μέρα που ο Γενικός Δείκτης του χρηματιστηρίου αντιδρά θετικά αλλά με προσεχτικά βήματα.

    Διαπραγματεύεται στις 923 μονάδες ενώ στο ίδιο μήκος κύματος, σε θετικό πρόσημο δηλαδή, πορεύονται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

    Οι συναλλαγές προσεγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ και το κλίμα διεθνώς φαίνεται να «στρώνει» μετά την δημοσιοποίηση στοιχείων από την Κίνα για τον κοροναϊό, η θνησιμότητα του οποίου τελικά φτάνει στο 3% των νοσούντων.

    Ως προ την κίνηση των μετοχών επιχειρείται  ανόρθωση μετά τη βουτιά 5% την περασμένη εβδομάδα και 11% για κάποιες από τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

    Χαρακτηριστικά τα ΕΛΠΕ ανακάμπτουν πάνω από τα 8 ευρώ, αντίδραση και για τις 4 εισηγμένες συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη, δηλαδή Intacom, Intralot, Intakat και Κέκρωπας, Motor Oil στα 19,30 ευρώ, Jumbo στα 18,5 ευρώ, Μυτιληναίος στα 9,48, ΟΤΕ στα 13,88, Τέρνα Ενεργειακή στα 8,44, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 8,28.

    Περιορισμένου εύρους είναι η αντίδραση στις τράπεζες, με εξαίρεση την Πειραιώς που υποχωρεί, ενώ αντίδραση βγαίνει στην AutoHellas και στην Aegean.

    Η εικόνα που υπάρχει στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τροφοδοτείται από τα εταιρικά αποτελέσματα με την άνοδο στους βασικούς ευρωπαϊκούς δείκτες να μη ξεπερνά το 0,7%.

    Στα καλά νέα της ημέρας δείχνουν ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τον Ιανουάριο ενώ τέλος ανέβηκε ο PMI στις 51,3 μονάδες τον Ιανουάριο. επίπεδα που είναι και τα υψηλότερα από τον περασμένο Αύγουστο.



    ΣΧΟΛΙΑ