• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Η ΔΕΗ απορροφά τους κραδασμούς στον ΟΠΑΠ

    Χρηματιστήριο


    Η αποκοπή του μερίσματος στη μετοχή του ΟΠΑΠ, ύψους 1 ευρώ, είναι ο βασικότερος λόγος για τις μεγάλες απώλειες που καταγράφει αυτή τη ώρα η μετοχή στο ταμπλό.

    Έπειτα από μια ώρα συναλλαγών η μετοχή κινείται μεταξύ 11,24 έως 11,31 ευρώ, με τις απώλειες κοντά στο 7% ενώ έχουν διακινηθεί 200.000 κομμάτια.

    Η αγορά ωστόσο παρά τις τεχνητές πιέσεις στη δεικτοβαρή μετοχή του Οργανισμού, στις 928-929 μονάδες, δηλαδή όσο έκλεισε χθες εξαιτίας της αντίδρασης κατά 2% στη μετοχή της ΔΕΗ, η οποία πλησιάζει τα 4,29 ευρώ.

    Ενδιαφέρον και σήμερα παρατηρείται για την Intralot μετά την απόκτηση ποσοστού που είχε η Turkcell σε στοιχηματική εταιρεία, ενώ οριακές είναι οι κινήσεις στις τραπεζικές μετοχές που κινούνται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

    Αντίδραση βγαίνει στον ΟΤΕ στα 13,7 ευρώ ενώ παρατηρείται και πάλι ενδιαφέρον για ορισμένες μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης όπως τα Πλαστικά Θράκης, η Σέντρικ, η AutoHellas, η Τεχνική Ολυμπιακή, το MLS.

    Αξιόλογη αντίδραση στην ΕΧΑΕ στα 4,84 ευρώ ενώ έχει ξεκινήσει δυνατά τη χρονιά λόγω των ακατάπαυστων πακέτων στις τράπεζες.

    Ο τζίρος στο Χρηματιστήριο προσεγγίζει τα 13 εκατ. ευρώ ενώ η αγορά θα περάσει από αξιολόγηση την έκθεση της Citigroup, σύμφωνα με την οποία η αξιοπιστία της Ελλάδας θα οδηγήσει σε μείωση τω  πρωτογενών πλεονασμάτων.



    ΣΧΟΛΙΑ