• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Δεν άφησε η ΔΕΗ να πάει παραπάνω…


    Eπτά ώρες συνεδρίαση με έναν τζίρο που παραπέμπει σε συνεδριάσεις λίγο πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, έντονες διακυμάνσεις στις τράπεζες και τη ΔΕΗ, για να κλείσει ο γενικός δείκτης την Δευτέρα, στα ίδια επίπεδα με αυτά της Παρασκευής, δηλαδή στην ίδια αφετηρία των 855 μονάδων και με ένα μικρό αρνητικό «κλικ» – 0,01%.

    Με τις συναλλαγές στα 36,2 εκατ. ευρώ και 1,3 εκατ. ευρώ σε πακέτα, από τους χαμηλότερους της χρονιάς, οι επενδυτές παραμένουν στις θέσεις τους και περιμένουν. Οι διεθνείς αγορές τη Δευτέρα εμφανίζουν οριακές διακυμάνσεις, ενώ το άνοιγμα της Wall Street είναι ασθενικά αδύναμο, παρά τις εξελίξεις στην Β. Συρία.

    Ειδικά το τελευταίο, φαίνεται ότι δεν απασχολεί τους Αμερικανούς επενδυτές, από τη στιγμή που τα στρατεύματα των ΗΠΑ εγκαταλείπουν την περιοχή, εστιάζοντας στις διαπραγματεύσεις Τραμπ με τους Κινέζους προκειμένου να βρεθεί λύση στο εμπορικό αδιέξοδο (σ.σ. που οι ΗΠΑ προκάλεσαν).

    Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στην Ευρώπη, οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι μάλλον θα βρεθεί λύση και το άτακτο Brexit που είναι προγραμματισμένο για το τέλος Οκτωβρίου, μάλλον δεν θα δικαιώσεις τους απαισιόδοξους.

    Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον τραπεζικό κλάδο, με την Alpha να «μαζεύεται» από τα χαμηλά των 1,66 ευρώ και να κλείνει στα υψηλά ημέρας το 1,719 ευρώ.

    Κέρδη 1,2% για την Εθνική, που από τα 2,63 ευρώ έκλεισε, επίσης, στα υψηλά ημέρας τα 2,734 ευρώ.

    Παρόμοια κίνηση και για την Πειραιώς, που από τα 2,89 ευρώ, έκλεισε στο υψηλό μέρας των 3 ευρώ.

    Απώλειες 0,56% για την Eurobank με κλείσιμο στα 0,881 ευρώ.

    Κατά τα άλλα κέρδη για την Ελλάκτωρ, στο 1,794 ευρώ, κλείσιμο λίγο πάνω από τα 29 ευρώ για την CCHB, στα 21,14 ευρώ η μετοχή της Motor Oil, στα 9,66 ευρώ ο Μυτιληναίος και στα 13,04 ευρώ ο ΟΤΕ.

    Μικρές απώλειες για ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή.

    Οι πωλητές, επίσης, περιέλαβαν σήμερα τη ΔΕΗ, που παρ’ όλα αυτά κράτησε τα 3 ευρώ με 441 χιλιάδες τεμάχια όγκο.



    ΣΧΟΛΙΑ