• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Αυτά είναι τα χαρτιά «λαιμητόμος» σήμερα στο ταμπλό


    Με τα χαμηλά 1,5 και πλέον μηνός φλερτάρει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

    Μία ακόμα απόπειρα ανόδου στο άνοιγμα εστέφθη από παταγώδη αποτυχία, αφού από τις 627 μονάδες διολίσθησε στις 615 μονάδες και τώρα πάει να βρει ισορροπία κάτω  από τις 620. Αυτός ήταν και ο λόγος που πάγωσαν οι συναλλαγές. Δύο ώρες πριν από το κλείσιμο και ο τζίρος μόλις που ξεπερνάει τα 21 εκατ. ευρώ. Νέοι εγκλωβισμένοι σε κάθε προσπάθεια αντίδρασης της αγοράς, που τελικά καταλήγει σε φιάσκο, παρατηρούν οι χρηματιστές, αποθαρρύνοντας ακόμα και τους πιο θερμούς οπαδούς της χρηματιστηριακής αγοράς.

    Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, από τα 6,24 ευρώ, υποχωρεί στα όρια των 6 ευρώ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 0,48% 16,88. Η Βιοχάλκο, από τα 2,44 ευρώ, υποχωρεί πάνω από 3%, στα 2,32 ευρώ. Η ΔΕΗ, αν και φέρει θετικό πρόσημο, από τα 5,15 ευρώ έχει περιορίσει τα κέρδη της στα 4,92. Η ΕΥΔΑΠ, από τα 6,73 ευρώ, γύρισε πτωτικά στα 6,53 ευρώ.

    Ταυτόχρονα έχουν διευρυνθεί οι απώλειες στις τράπεζες με την Alpha στα 0,51, την ΕΤΕ στο 1,10 από 1,14, τη Eurobank στα 0,35 από 0,367 ευρώ και την Πειραιώς από το 1,11 στο 1,07.

    Στην Ελλάδα, οι διαψεύσεις της κυβέρνησης ότι θα οδηγηθούμε σε lockdown και οι εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ύφεση φέτος poy είναι υψηλότερες από τις αντίστοιχες της κυβέρνησης, 9% έναντι 8%, αποθαρρύνουν τους επενδυτές.

    Μόνο τον Ιούλιο επισκέφθηκαν την Ελλάδα κάτι περισσότερο από 820 χιλιάδες τουρίστες, στοιχείο ιδιαίτερα απογοητευτικό. Τα δάνεια σε αναστολή ξεπερνούν τα 10 δισ. Ευρώ και οι ξένοι ανησυχούν μήπως προστεθούν στα ήδη ανησυχητικά κόκκινα δάνεια, επιβαρύνοντας τους τραπεζικούς ισολογισμούς.

    Στο μεταξύ, έχουν διευρυνθεί οι απώλειες και στις ευρωπαϊκές αγορές. Οι οριακές απώλειες στον Dax έχουν μετατραπεί σε μία ακόμα γενναία πτώση 1,6% και τα οριακά κέρδη στο Παρίσι σε πτώση 1,5%. Πάνω από 1,2% η πτώση για την αγορά του Μιλάνου και σχεδόν 1% για τη Μαδρίτη, χώρες όπου είναι διάχυτη η ανησυχία για δεύτερη επέλαση του κορονοϊού.



    ΣΧΟΛΙΑ