• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Αδυναμία στην ΕΤΕ, πιέσεις στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

    Πίνακας στο Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Άνοιγμα με σχεδόν 150 μονάδες ανοδικά για τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης και… νευρικό ξεκίνημα για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

    Αυτό, όταν η αγορά, υποτίθεται, αναμένει εναγωνίως τα στοιχεία για το ΑΕΠ του 9μήνου.

    Πρόκειται για μία πρώτη εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με την πορεία του ΑΕΠ του γ’ 3μήνου και του 9μήνου, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ανάπτυξη πάνω από 11%.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στις 879 μονάδες και μένει να φανεί κατά την εξέλιξη της συνεδρίασης αν η εικόνα αυτή θα αλλάξει.

    Πάντως, στις τελευταίες συνεδριάσεις η αγορά έχει δείξει αντανακλαστικά, σχολιάζουν οι χρηματιστές.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. τροφοδοτούμενος κυρίως από τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα θα μπορούσε να δώσει διαφορετικό στίγμα. Μετά το οριακό άδειασμα το πρωί, η αγορά δείχνει ότι μπορεί να κάνει την υπέρβαση πάνω από τις 881 μονάδες.

    Τα νέα που έρχονται από το εξωτερικό για την εξέλιξη της μετάλλαξης Όμικρον, αναφέρουν ότι μπορεί να είναι υπερμεταδοτική, αλλά όχι θανατηφόρα. Επίσης, τα εμβόλια την καλύπτουν ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις ότι το εν λόγω στέλεχος της μετάλλαξης Όμικρον μπορεί να είναι ακραία μεταδοτικό μόνο στην Αφρική. Σε κάθε περίπτωση οι επιστήμονες θεωρούν ότι απαντήσεις θα είναι σε θέση να δώσουν τις επόμενες εβδομάδες.

    Αυτή την ώρα, απώλειες για την Alpha, αλλά κέρδη, έστω οριακά για ΕΤΕ ΕΤΕ -1,09% 7,26, Eurobank και Πειραιώς, στο 1,30 ευρώ.

    Κέρδη βγαίνουν και στην Coca Cola, πάνω από τα 28 ευρώ. Πλην όμως, πτώση πάνω από 1% για τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενόψει έκδοσης του ομολογιακού, απώλειες για τον Μυτιληναίο, μετά τα κέρδη της περασμένης Παρασκευής, πιέσεις στην ΔΕΗ ΔΕΗ 1,48% 11,63, στα 9,55, στην Ελλάκτωρ, στο 1,37. Στα 12,53 ευρώ ενισχύεται ο ΟΠΑΠ και στα 15,45 ευρώ ο ΟΤΕ ΟΤΕ 1,03% 13,67.

    Αμετάβλητη στα 13,34 ευρώ η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή.

    Η επιφυλακτικότητα είναι εμφανής, παρά το γεγονός ότι κάποιες εντολές βγαίνουν σε small caps, όπως η Reds.



    ΣΧΟΛΙΑ