• Σχόλιο Αγοράς

    Bουτιά 2,3% για τον χρυσό καθώς το δολάριο αυξάνεται κοντά στα υψηλά 20 ετών

    Χρυσός σε ράβδους


    Σε χαμηλό άνω των 3ων εβδομάδων υποχώρησε τη Δευτέρα η τιμή του ενεργού συμβολαίου χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, καθώς το πολύτιμο μέταλλο δέχεται πιέσεις από την άνοδο του δολαρίου.

    Ειδικότερα, το συμβόλαιο Αυγούστου του χρυσού υποχώρησε κατά 2,3% και διαμορφώθηκε στα 1.831,80 δολάρια ανά ουγγιά, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 18 Μαΐου.

    Την ίδια ώρα, το δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,7% τη Δευτέρα, κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών.

    Η αγορά ανησυχεί πως τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ (8,6% τον Μάιο), θα οδηγήσουν τη FED σε ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις βασικών επιτοκίων. Η FED αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια της κατά 50 μονάδες βάσης την ερχόμενη Τετάρτη. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές θεωρούν πιθανό να υπάρξει μια έκπληξη με άνοδο 75 μονάδες βάσης, αλλά και να υπάρξουν 3 και όχι 2, όπως αναμενόταν, αυξήσεις μέσα στο καλοκαίρι.

    Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Ιουλίου υποχώρησε κατά 3,1% στα 21,255 δολάρια η ουγγιά, το χαλκός Ιουλίου υποχώρησε κατά 1,9% στα 4,212 δολάρια ανά λίβρα,  η πλατίνα Ιουλίου υποχώρησε κατά  4% στα 932,30 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου διολίσθησε κατά 6,7% στα 1.778,40 δολάρια ανά ουγγιά.



    ΣΧΟΛΙΑ