• Σχόλιο Αγοράς

    Απώλειες στη Wall Street – Πτώση για χρυσό και πετρέλαιο

    • NewsRoom


    Με απώλειες έκλεισαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις τεχνολογικές μετοχές να είναι και σήμερα οι αρνητικοί πρωταγωνιστές.

    Τα χρηματοοικονομικά κέρδισαν έδαφος σε βάρος των τεχνολογικών μετοχών, τα οποία έχουν δείξει τα πιο εντυπωσιακά κέρδη από τα χαμηλά του Μαρτίου. Οι επενδυτές εξέτασαν επίσης στοιχεία του υπουργείου Εργασίας τα οποία αναφέρουν ότι η αγορά είχε ανακτήσει 1,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας τον Αύγουστο και το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 8,4% από 10,2%.

    Οι σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας δεν βρίσκονται στο καλύτερο «φεγγάρι». Ο πρόεδρος Τραμπ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβάλει και νέες κυρώσεις κατά Κινέζων διπλωματών, επικαλούμενη ανάλογα μέτρα της Κίνας κατά Αμερικανών αξιωματούχων. Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον αντέδρασε κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες. Επιπλέον, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν τόνισε ότι η Κίνα προσπαθεί περισσότερο από τον καθένα να αναμιχθεί στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, επισημαίνοντας πως αυτή αλλά και οποιαδήποτε χώρα προσπαθήσει να παρέμβει  θα αντιμετωπίσει μεγάλες συνέπειες.

    Πτώση σημείωσε την Παρασκευή το πετρέλαιο, με το αμερικανικό αργό να τερματίζει κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τις αρχές Ιουλίου. Το αμερικανικό αργό παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε την Παρασκευή κατά 1,60 δολάρια στο 3,9% και έκλεισε στα 39,77 δολάρια. Απώλειες κατέγραψε και το πετρέλαιο τύπου brent, με το συμβόλαιο Νοεμβρίου να υποχωρεί σήμερα 1,41 δολάρια ή 3,2%, στα 42,66 δολάρια το βαρέλι.

    Απώλειες κατέγραψε και ο χρυσός την Παρασκευή για τρίτη συνεχή ημέρα, ολοκληρώνοντας πτωτικά την εβδομάδα. Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου «έχασε» 3,50 δολάρια υποχωρώντας στο 0,2%, στα 1.934,30 δολάρια η ουγγιά, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο κλεισίματος για το πιο ενεργό συμβόλαιο του μετάλλου από τις 27 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

    Στο κλίμα αυτό, ο Dow Jones έχασε 159,42 μονάδες ή στο 0,56% και ο ευρύτερος S&P 500 υποχώρησε στις 3.426,92 μονάδες, πέφτοντας στο 0,81%. Πτωτικά έκλεισε και ο τεχνολογικός Νasdaq, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες. Συγκεκριμένα έχασε 144,97 μονάδες, υποχωρώντας στις 11.313,13 ή στο 1,27%.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ