• Σχόλιο Αγοράς

    Ανοδικό άνοιγμα στη Wall Street, περιμένοντας τις ανακοινώσεις της FED

    Wall Street


    Επιστροφή σε ανοδικό έδαφος επιχειρούν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της Τετάρτης, έπειτα από τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψαν στα τελευταία λεπτά της χθεσινής χρηματιστηριακής ημέρας.

    Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται σήμερα προς τις τέσσερις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, Facebook, Amazon, Alphabet και Apple οι επικεφαλής των οποίων καταθέτουν σήμερα στην Βουλή των Αντιπροσώπων αναφορικά με την έρευνα περί μονοπωλιακών πρακτικών.

    Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν και την  ολοκλήρωση της συνεδρίασης της FED, η οποία αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια της. Έτσι το ενδιαφέρον των επενδυτών και των αναλυτών στρέφεται  κυρίως  στη συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει, στην οποία αναμένεται να τοποθετηθεί ο επικεφαλής της FED Τζερόμ Πάουελ αναφορικά με τα επερχόμενα σχέδια της FED και τις εκτιμήσεις της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

    Πάντως, η ανησυχία για την πορεία της εξάπλωσης της πανδημίας παραμένει, με τους νεκρούς στις ΗΠΑ να ξεπερνούν πλέον τους 150.000.

    Αυτή την ώρα ο Dow Jones ενισχύεται στις 26.427 μονάδες με άνοδο 0,18%, ο  S&P 500 κινείται στις 3.239,30 μονάδες με κέρδη 0,65% και ο Nasdaq στις 10.511,56 με άνοδο 1,05%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones η UnitedHealth Group  σημειώνει αυτή την ώρα τη μεγαλύτερη άνοδο κινούμενη στο +3,15%, ενώ στον αντίποδα κινείται η Boeing με απώλειες -3,08%.



    ΣΧΟΛΙΑ