• Σχόλιο Αγοράς

    Ανοδικά στο άνοιγμα η Wall Street με ώθηση από ρεμδεσιβίρη

    • NewsRoom
    Wall Street


    Ανοδικά τα πρόσημα των βασικών δεικτών στο άνοιγμα της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας στη Wall Street, καθώς ακόμα μία μέρα οι επενδυτές φαίνεται να ζυγίζουν τις επιλογές τους, καθώς από τη μία είναι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και από την άλλη τα καλά νέα που έρχονται από την Gilead Sciences αναφορικά με την ρεμδεσιβίρη.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήρθαν την Πέμπτη για ακόμα μία φορά αντιμέτωπες με τον κορονοϊό, καθώς καταγράφηκαν 65.500 νέα κρούσματα, αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν περισσότερα από 65.500 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ξεπερνά τα 3,1 εκατομμύρια από την έναρξη της πανδημίας.

    Ωστόσο θετικά είναι τα νέα από την Gilead Sciences, καθώς δημοσίευσε σήμερα νέα δεδομένα σχετικά με την ρεμδεσιβίρη, τα οποία δείχνουν ότι ο κίνδυνος θανάτου μειώθηκε κατά 62% για βαριά ασθενείς με κορονοϊό, σε σύγκριση με τους ασθενείς που έλαβαν μόνο μια τυπική φροντίδα.

    Την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε στα 1,314 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 4 Ιουλίου από 1,41 εκατομμύριο την προηγούμενη ενώ παράλληλα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ υποχώρησε για πρώτη φορά τις τελευταίες επτά εβδομάδες.

    Στο κλίμα αυτό, ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,43% ή 120,41 μονάδων στις 25.821 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύεται σε ποσοστό 0,17% ή κατά 5,20 μονάδες στις 3.157μονάδες. Ο Nasdaq χάνει 0,13 στις 10,533 μονάδες.

     



    ΣΧΟΛΙΑ