• Σχόλιο Αγοράς

    Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με τις μετοχές ΑΛΦΑ, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, ΕΥΡΩΒ και ΜΟΗ

    • Τεχνική ανάλυση Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance
    Ο επικεφαλής της Vitalfinance Γιάννης Γιαπράκης

    Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance


    Σχόλιο τεχνικής ανάλυσης δεικτών – μετοχών με το κλείσιμο της 16-09-22

    ΓΔ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 16/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 896 μονάδων.

    Παραμένει υπό την πίεση του ΕΜΑ50 ο ΓΔ.

    Δεν υπάρχει αλλαγή στην τεχνική εικόνα αφού τις τελευταίες ημέρες ο ΓΔ αναλώνεται σε συνεδριάσεις χωρίς μεγάλη μεταβολή της τιμής του.

    Ισχύει ακόμη εκτίμηση ότι η καθοδική κίνηση που άρχισε από το υψηλό των  903 μονάδων είναι διόρθωση της ανοδικής κίνησης 779-903 μονάδες και υφίσταται σοβαρή πιθανότητα να έχει τερματιστεί στο χαμηλό των 819 μονάδων κάτι που θα επιβεβαιωθεί αν δεν διασπαστεί καθοδικά το συγκεκριμένο επίπεδο. Κρίσιμα τεχνικά στοιχεία που απαιτείται η υπέρβασή τους για τη συνέχιση της ανόδου παραμένουν οι αντιστάσεις στις 846 και 859 μονάδες και οι ΕΜΑ50 και ΕΜΑ200.

    FTSE25

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 16/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 2165 μονάδων.

    Η συμπεριφορά της τιμής εξακολουθεί να είναι συντονισμένη με αυτή της τιμής του ΓΔ. Δεν υπάρχει διαφοροποίηση στην τεχνική εικόνα.

    ΔΤΡ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 16/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ουδέτερη ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 592 μονάδων (κλείσιμο).

    Ο τραπεζικός δείκτης συνεχίζει το φλερτ με τους ΕΜΑ50 και ΕΜΑ200 και παραμένει ψηλότερα από τον πρώτο και υπό την πίεση του δεύτερου. Σημαντική παραμένει για τον δείκτη η διατήρηση του επιπέδου των 542-546 μονάδων και η στήριξη στις 514 μονάδες.

    ΑΛΦΑ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 16/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική, με υπέρβαση των 0,997€ (κλείσιμο).

    Η μετοχή αφού έχασε ξανά την στήριξη του ΕΜΑ50 όπως και το επίπεδο των 0,90€ αύξησε τις πιθανότητες να συνεχίσει καθοδικά. Στο διάγραμμα της μετοχής φαίνεται να είναι σε εξέλιξη η κατασκευή ενός σχηματισμού ΩΚΩ κάτι που σε μερικές συνεδριάσεις θα φανεί αν ολοκληρωθεί για να επιβεβαιώσει την καθοδική προοπτική.

    ΔΕΗ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 16/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 5,80€ (κλείσιμο).

    Η μετοχή συνεχίζει καθοδικά με ήπιο την περασμένη εβδομάδα ρυθμό χωρίς να αποκλείεται η επιτάχυνση του την ερχόμενη εβδομάδα. Είναι πλέον αρκετά πιθανό να αναζητηθεί στήριξη στα 4,85€ ενώ οποιαδήποτε ανοδική αντίδραση εμφανιστεί δεν αξιολογείται θετικά αν δεν έχει ως αποτέλεσμα σε πρώτη φάση την επιβεβαιωμένη υπέρβαση του ΕΜΑ50 ο οποίος συνεχίζει να ασκεί πίεση στη μετοχή.

     

    ΕΛΧΑ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 16/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ουδέτερη ενώ γίνεται ανοδική, με υπέρβαση  των 1,43€ (κλείσιμο).

    Η μετοχή αφού βρήκε στήριξη στα 1,27€ αντέδρασε ανοδικά. Αρχικά κατάφερε την υπέρβαση του ΕΜΑ50 όμως στη συνέχεια υποχώρησε λίγο χαμηλότερα από αυτόν. Η μετοχή μπορεί να ανατρέψει την καθοδική τάση σε ανοδική (τα 1,43€ είναι αρκετά κοντά) όμως η ουσιαστική τεχνική σηματοδότηση θα έρθει μόνο σε περίπτωση υπέρβασης της αντίστασης στα 1,498€.

    ΕΥΡΩΒ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 16/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ουδέτερη ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 0,98€ (κλείσιμο).

    Η μετοχή βρήκε στήριξη στα 0,865€ και αντέδρασε ανοδικά. Κατάφερε και την υπέρβαση των ΕΜΑ50 και ΕΜΑ200 που έχασε άμεσα για να το πετύχει ξανά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Παραμένει ενεργός ο τοπικός σχηματισμός διπλής κορυφής που έχει καθοδικό στόχο στα 0,84€.  

    ΜΟΗ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 16/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση  των 18,96€ (κλείσιμο).

    Η μετοχή έχασε την μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση μετά την απώλεια του ΕΜΑ50 και την επίτευξη νέου χαμηλού κλεισίματος 20 ημερών. Συνέχισε την καθοδική της πορεία φτάνοντας στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στην περιοχή του ΕΜΑ200 προς αναζήτηση στήριξης όπως ήταν αναμενόμενο. Παρότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σηματοδότηση για ανατροπή της άσχημης  τεχνικής εικόνας είναι αρκετά πιθανό η προσέγγιση του ΕΜΑ200 να σημάνει και το πέρας της διόρθωσης. Στην περίπτωση αυτή η διόρθωση θα έχει λάβει την μορφή running flat (abc) όπως φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα οπότε και θα ακολουθήσει ένα νέο ανοδικό σκέλος.

    Global

    DAX

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 16/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 13402 μονάδων (κλείσιμο).

    Η ανοδική αντίδραση που εκδηλώθηκε την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε με την πρόσκαιρη υπέρβαση του ΕΜΑ50 και την επαφή με την αντίσταση στις 13380 μονάδες. Στη συνέχεια ο δείκτης υποχώρησε και διέσπασε καθοδικά και το επίπεδο των 12831 μονάδων. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένδειξη για αντιστροφή της κατεύθυνσης του δείκτη.

    DJI

     Ανάλυση με το κλείσιμο της 16/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με διάσπαση των 33292 μονάδων (κλείσιμο).

    Ο δείκτης αφού άγγιξε την υπέρβαση του ΕΜΑ50 και την προσέγγισε την αντίσταση στις 32632 μονάδες υποχώρησε έντονα ολοκληρώνοντας την ανοδική αντίδραση τεχνικού χαρακτήρα που είχε εκδηλώσει την περασμένη εβδομάδα. Σε αναζήτηση στήριξης που μπορεί να φτάσει ακόμη και στις  29888 μονάδες.

    EURUSD

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 16/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ουδέτερη ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 0.99$  (κλείσιμο).

    Η ισοτιμία €/$ βρήκε ισορροπία στην περιοχή του 1:1 παρότι προσωρινά έφτασε μέχρι το νέο χαμηλό 120 ημερών στα 0,986$ για να εκδηλώσει στη συνέχεια μια έντονη ανοδική αντίδραση που όπως φαίνεται στο διάγραμμα ολοκληρώθηκε. Την περασμένη εβδομάδα ακολούθησε μια διορθωτική κίνηση που έφερε την ισοτιμία να αναζητά (και να βρίσκει προς το παρόν) στήριξη στην περιοχή του 1,00$. Ο σχηματισμός τριπλού πυθμένα με ανοδικό στόχο στα 1,032$ παραμένει ενεργός. Για να μεταβληθεί ουσιαστικά η γενική τεχνική εικόνα χρειάζεται υπέρβαση της διπλής αντίστασης στα 1,036-39$.

    BOEING

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 16/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 169,4$ (κλείσιμο).

    Η μετοχή μετά τη διάσπαση του ΕΜΑ50 και την ενεργοποίηση σχηματισμού ΩΚΩ συνέχισε καθοδικά με αποτέλεσμα στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας να επιτευχθεί ο καθοδικός στόχος του σχηματισμού στα 143$. Δεν έχει αλλάξει η τεχνική εικόνα και διατηρείται η καθοδική προοπτική αν και είναι πιθανή μια ανοδική αντίδραση ως αποτέλεσμα της επίτευξης του καθοδικού στόχου.

    NIKE

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 16/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 113,2$ (κλείσιμο).

    Η μετοχή αφού έφτασε στα 118$ εκδήλωσε μια διορθωτική κίνηση που συνεχίστηκε έντονα και έφερε την διάσπαση του ΕΜΑ50 και την ολοκλήρωση ενός καθοδικού σχηματισμού ΩΚΩ με καθοδικό στόχο στα 100,8$.  Παρά την ανοδική αντίδραση που σημειώθηκε στη συνέχεια, την περασμένη εβδομάδα γύρισε ξανά καθοδικά και συνέχισε την κίνησή της προς επίτευξη του καθοδικού στόχου που πλέον βρίσκεται αρκετά κοντά στην τιμή της μετοχής.

    UNITEDHEALTH

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 16/09/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 544,6$ (κλείσιμο).

    Η μετοχή μετά την προσπάθεια επίτευξης νέου υψηλού 120 ημερών πέρασε σε μια διορθωτική κίνηση κατά την εξέλιξη της οποίας ενεργοποιήθηκε τοπικός σχηματισμός ΩΚΩ με στόχο στα 513$ ο οποίος έχει ήδη επιτευχθεί. Η μετοχή μετά από μια πρόσκαιρη ανοδική αντίδραση συνέχισε καθοδικά και έψαξε στήριξη  με επιτυχία στα 506$. Δεν υπάρχει σηματοδότηση για αλλαγή στην καθοδική προοπτική της μετοχής μέχρι να επιτευχθεί υπέρβαση του ΕΜΑ50.

     



    ΣΧΟΛΙΑ