• Σχόλιο Αγοράς

    Αλλαγή κλίματος στα ευρω-χρηματιστήρια

    • NewsRoom
    Wall Street


    Η αισιοδοξία που οδήγησε στο χθεσινό παγκόσμιο ράλι υποχωρεί αισθητά σήμερα, καθώς μετά από τις μέτριες απώλειες σε μεγάλο μέρος της Ασίας, είναι η σειρά των ευρωπαϊκών δεικτών να… διολισθήσουν. Με τις συνομιλίες Κίνας-ΗΠΑ να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όσον αφορά το ρίσκο για την παγκόσμια οικονομία, οι επενδυτές φαίνονται να επανεξετάζουν τα ουσιαστικά αποτελέσματα που είχε η συνάντηση κορυφής των ηγετών των δύο κρατών κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Το καλό κλίμα που δημιουργήθηκε από την ένδειξη καλής θέλησης των δύο πλευρών δίνει τη θέση του στην αβεβαιότητα, καθώς οι προθέσεις και μόνο δε θεωρούνται επαρκείς για την επίτευξη μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας.

    Μέχρι στιγμής, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,17%, ο γερμανικός DAX κατά 0,56% και ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,44%. Ο  FTSE 100 στο Λονδίνο κινείται επίσης καθοδικά χάνοντας 0,36%, ενώ στο Μιλάνο, ο δείκτης MIB υποχωρεί οριακά κατά 0,16%.

    Πτώση  υποδεικνύει και η pre market κίνηση των futures στις ΗΠΑ, με τον ΕS να υποχωρεί κατά 0,58%, τον βιομηχανικό DOW να χάνει 0,64% και τον τεχνολογικό NQ να κινείται 0,79% χαμηλότερα.



    ΣΧΟΛΙΑ