• Σχόλιο Αγοράς

    Ακόμα ένα ρεκόρ για τον χρυσό, με άνοδο 0,7%


    Σε νέο ιστορικό ρεκόρ διαμορφώθηκε την Τρίτη η τιμή του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να καταφέρνει να ξεπεράσει τις πιέσεις που δέχθηκε ενδοσυνεδριακά από επενδυτές που επιθυμούσαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, βρίσκοντας  τελικά στήριξη στα ανησυχητικά αποτελέσματα για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ.

    Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 1.944,60 δολ. ανά ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 0,7%, αν και ενδοσυνεδριακά φτάνοντας ακόμα και τα 1.970 δολάρια. Ωστόσο στη συνέχεια υποχώρησε στα 1.900 δολάρια, μέχρι την στιγμή που ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούλιο, τα οποία έδειξαν υποχώρηση στις 92,6 μονάδες από 98,3 τον Ιούνιο.

    Πάντως, η Goldman Sachs θεωρεί πως το ράλι του χρυσού θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, με την νέα πρόβλεψή της να κάνει λόγο για εκτόξευση της τιμής του πολύτιμου μετάλλου κατά 20% περαιτέρω. Οι αναλυτές της τράπεζες εκτιμούν πως ο χρυσός θα αγγίξει τα 2.300 δολάρια το επόμενο έτος, λόγω του περιβάλλοντος των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων.



    ΣΧΟΛΙΑ