• ΑΓΟΡΕΣ

    Στους ρυθμούς της Fed, οι αποδόσεις στην Ευρώπη. Διευρύνεται το ιταλικό spread


    Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καταγράφουν ανοδικές τάσεις μετά τα πρακτικά της Federal Reserve που ήρθαν στην δημοσιότητα χτες και έδειξαν μία ομοφωνία των αξιωματούχων της ως προς τη σταδιακή αύξηση των επιτοκίων μέχρι να προκύψουν σημάδια επιβράδυνσης της οικονομίας.

    Η απόδοση στο αμερικανικό 10ετές αυξήθηκε 2,1 μονάδες βάσης, στο 3,21% ενώ και η απόδοση στο 2ετές διαμορφώνεται 2,882%.

    Ισχυρή άνοδο καταγράφουν στην αρχή των συναλλαγών και οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, με αυτές στην Ιταλία να αναρριχώνται σε επικίνδυνα επίπεδα. Όπως αναφέρει το Reuters, η Ιταλική κυβέρνηση μπορεί να χρειαστεί να δράσει άμεσα για να συγκρατήσει την αύξηση του κόστους δανεισμού της.

    Ο υπουργός οικονομικών της χώρας δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι είναι απαραίτητο, εάν το spread μεταξύ του ιταλικού 10ετούς και του γερμανικού, αυξηθεί άνω των 400 με 500 μονάδων βάσης.

    Το ιταλικό spread αυτή την ώρα βρίσκεται στις 309 μονάδες βάσης, στο υψηλότερο επίπεδο τεσσάρων ετών, όταν το ελληνικό spread βρίσκεται στις 387 μονάδες βάσης.

     



    ΣΧΟΛΙΑ