• ΑΓΟΡΕΣ

    Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο ο χρυσός – Nέα πτώση και για το πετρέλαιο

    • NewsRoom
    Χρυσός σε ράβδους


    Ισχυρές πιέσεις συνεχίζουν να δέχονται οι τιμές του χρυσού, καθώς οι επενδυτές προτιμούν να στρέφονται προς το δολάριο, εν αναμονή για νέες επιθετικές κινήσεις από τη FED.

    Tο συμβόλαιο παραδόσεως Αυγούστου του χρυσού διαμορφώθηκε τη Δευτέρα στα 1.731 δολάρια η ουγγιά, με πτώση 0,6%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

    Το ασήμι Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 0,5% στα 19,132 δολάρια η ουγγιά, ο χαλκός έκλεισε με απώλειες 2,6% στα 3,43 δολάρια η λίβρα,  η πλατίνα έκλεισε με πτώση 2,5% στα 860,7 δολάρια η ουγγιά, το παλλάδιο με απώλειες 0,7% στα 2.171 δολάρια η ουγγιά.

    Πτωτικά κινήθηκαν και οι τιμές του πετρελαίου, πιεσμένες από ανησυχίες για επιβράδυνση της ζήτησης ενέργειας που συνδέεται με τον παγκόσμιο πληθωρισμό και τα lockdown στην Κίνα, με το συμβόλαιο Αυγούστου του WTI να υποχωρεί κατά 0,7% στα 104,09 δολάρια το βαρέλι.  To Brent Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε στα 107.10 δολάρια το βαρέλι.

    Αντίθετα, ανοδικά κινήθηκαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, ενισχυμένα από το προγραμματισμένο κλείσιμο του Nord Stream 1 έως τις 21 Ιουλίου, εγείροντας ανησυχία ότι οι παραδόσεις φυσικού αερίου ενδέχεται να μην ενεργοποιηθούν ξανά, όπως σημειώνει η UBS.

    Το συμβόλαιο Αυγούστου του φυσικού αερίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης σημείωσε άνοδο 6,5%, για να διαμορφωθεί στα 6,426 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

     



    ΣΧΟΛΙΑ