ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με ήπια κέρδη έκλεισε την συνεδρίαση της Παρασκευής στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ο χρυσός, με το συμβόλαιο του πολύτιμου μετάλλου να καταφέρνει να κλείνει σε υψηλό δύο εβδομάδων.
Το θετικό κλίμα για τον χρυσό διαμόρφωσαν οι εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις της Κίνας με τις ΗΠΑ στο Πεκίνο, καθώς η ασιατική χώρα είναι από τους μεγαλύτερους αγοραστές του πολύτιμου μετάλλου.
Το συμβόλαιο χρυσού, παράδοσης Απριλίου έκλεισε με άνοδο 0,6% στα 1.322,10 δολάρια ανά ουγγιά. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με κέρδη 0,3%.
Την ίδια ώρα, εντυπωσιακή ήταν η άνοδος και την Παρασκευή για τα συμβόλαιο πετρελαίου, καθώς συνεχίζεται το θετικό κλίμα που προέκυψε από την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να περικόψει πάνω από μισό εκατ. βαρέλια την ημερήσια παραγωγή, παρά τις προβλέψεις του ΟΠΕΚ για μείωση της ζήτησης το 2019.
Το αργό τύπου WTI, παράδοσης Μαρτίου, βρέθηκε την Παρασκευή σε υψηλό τριών μηνών, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 55,59 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο 2,2%. Σε επίπεδο εβδομάδας κατέγραψε κέρδη 5,4%.
Σήμερα οι τιμές του αργού παραδόσεως Μαρτίου κινήθηκαν ανοδικά κατά $1,18 ή 2,2% στα $55,59 το βαρέλι.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ζάκυνθος: Πώς έχασε τη ζωή του το 2χρονο παιδί από την επίθεση σκύλου
- Γεραπετρίτης από Κατάρ: Η Ελλάδα μπορεί να λειτουργεί ως έντιμος διαμεσολαβητής και αξιόπιστος συνομιλητής στην ευρύτερη περιοχή
- Τραγωδία νότια της Κρήτης – Εντοπίστηκαν 18 νεκροί αλλοδαποί από ημιβυθισμένη λέμβο
- Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια στην πορεία στην Αθήνα (Φωτογραφίες)