• ΑΓΟΡΕΣ

    Στις αγορές η Alpha Bank – Άνοιξε το βιβλίο προσφορών

    Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank


    Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση ομολόγου Tier II 500 εκατ. ευρώ και την έξοδο στις αγορές από την Alpha Bank.

    To εκτιμώμενο επιτόκιο κυμαίνεται στο 4,7% – 4,9%.

    Ο CEO της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης έκρινε πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να πραγματοποιηθεί η έξοδος στις αγορές, με την έκδοση να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών, όπως αυτό καταγράφηκε στο road show  της τράπεζας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και χθες Τετάρτη.

    Με την  άντληση των 500 εκατ. ευρώ η τράπεζα  θα ενισχύσει περαιτέρω τα κεφάλαια της,  θα διαφοροποιήσει τη σύνθεσή τους,  βελτιώνοντας και την κεφαλαιακή απόδοση για τους μετόχους της.

    Όπως είναι γνωστό η  έκδοση στηρίζεται από ένα πολύ ισχυρό syndicate επενδυτικών τραπεζών (JPMorgan, Goldman Sachs, Citi, Nomura και Barclays ως Joint Lead Managers), που αποτυπώνει ακριβώς το ενδιαφέρον των  διεθνών επενδυτών για την Alpha Bank, μετά και την υπογραφή της συμφωνίας με την Davidson Kempner για το Galaxy.

    Υπενθυμίζεται ότι το  πρώτο Tier II της Alpha Bank ήταν στα 500 εκατ. ευρώ. Εκδόθηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 2020, λήγει στις 13 Φεβρουαρίου του 2030 και έχει «κουπόνι» 4,25% ετησίως. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι για τη συγκεκριμένη έκδοση είχε υπάρξει τεράστια ζήτηση, με τις προσφορές να φτάνουν στα 5,5 δισ. ευρώ από περίπου 340 επενδυτές.

    Διαβάστε ακόμα:

    Oλική επαναφορά για τα τραπεζικά Tier 2 με κέρδη μέχρι 121,7% από τα χαμηλά τους



    ΣΧΟΛΙΑ