ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έτοιμη να βγει στις αγορές με 12μηνο Έντοκο Γραμμάτιο για την άντληση 1 δισ. ευρώ είναι αυτήν τη φορά η Ελλάδα. Η έκδοση αυτή είναι η πρώτη μετά από τον Απρίλιο του 2010, όταν και η χώρα μας εξέδωσε Έντοκο Γραμμάτιο 12μηνης διάρκειας για τελευταία φορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) έχουν γίνει όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες και πλέον είναι ζήτημα χρόνου και μόνο το πότε θα εκδοθεί το μεγάλης διάρκειας έντοκο.
Η έκδοση αυτή είναι στη λογική της επιμήκυνσης της διάρκειας των μέχρι τώρα τρίμηνων και εξάμηνων εκδόσεων στις οποίες προβαίνει ο ΟΔΔΗΧ.
Το 2010, το επιτόκιο του 12μηνου εντόκου είχε διαμορφωθεί στο 4,85%, ενώ στην παρούσα φάση εκτιμάται ότι είναι εφικτό ένα επιτόκιο της τάξεως του 1,05%-1,10%.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: do Bank: Ξεκίνησαν οι προσλήψεις – Ποιος ο ρόλος του Ελληνοαμερικανού Ντακόλια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυρ. Μητσοτάκης: Στη χώρα μας υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης του κτιριολογικού εξοπλισμού του ΕΣΥ
- Κων. Κυρανάκης: Το λειτουργικό κόστος των τρόλεϊ είναι υπερδιπλάσιο από ένα ηλεκτρικό λεωφορείο νέας γενιάς
- Μητσοτάκης σε αγρότες: Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο, ελάτε συντεταγμένα και με συγκεκριμένα αιτήματα
- Χαμηλότερες τιμές και δωρεάν ενεργειακή αναβάθμιση για τα ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά