• ΑΓΟΡΕΣ

    Στασιμότητα και αναμονή στο Χρηματιστήριο Αθηνών


    O χαμηλός τζίρος και το περιορισμένο εύρος διακύμανσης, λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων, που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση στην αγορά, χαρακτήρισαν τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 765,35 μονάδες, σημειώνοντας οριακή πτώση 0,05%, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 18,6 εκατ. ευρώ

    Ενδοσυνεδριακά, κινήθηκε σε εύρος διακύμανσης 4,22 μονάδων. Κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 762,98 μονάδες (-0,36%) και υψηλότερη τιμή στις 767,20 μονάδες (+0,19%).

    Οι επενδυτές φαίνεται ότι δεν μπορούν ακομη να μεταβάλλουν αισθητά την ισορροπίας του Γενικού Δείκτη, ο οποίος κινείται οριζόντια σε ένα περιορισμένο εύρος 12 μονάδων στις τελευταίες συνεδριάσεις χωρίς να διαφοροποιείται ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα η γενικότερη εικόνα να βγάζει κάποια αναποφασιστικότητα.

    Η αγορά τηρεί στάση αναμονής και σε ό,τι αφορά την πορεία των ελληνικών ομολόγων. Το ιδανικό για την ελληνική κυβέρνηση και τον ΟΔΔΗΧ θα ήταν μία έξοδος στις αγορές το αμέσως επόμενο διάστημα – και ειδικά πριν την έξοδο από το πρόγραμμα στις 20 Αυγούστου – με την έκδοση ενός 10ετούς ομολόγου, ωστόσο η αγορά δεν έχει ακόμη “στείλει” το σχετικό σήμα.

    Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή με ποσοστό 1,50%, της ΕΥΔΑΠ στο +1,41%, της Πειραιώς με αύξηση 1,25%  και της Coca Cola HBC με ποσοστό 1,23%.

    Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Viohalco στο -2,07% , της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με πτώση 1,49%, ενώ ακολούθησαν οι Σαράντης με 1,34%, Τιτάν με 1,20% και ΟΠΑΠ με απώλειες 1,07%.



    ΣΧΟΛΙΑ