• ΑΓΟΡΕΣ

    S&P: Γιατί η Ελλάδα είναι η μεγάλη κερδισμένη – Ενίσχυση του ΑΕΠ μέχρι 18,3% στην 5ετία

    s&p


    Η Ελλάδα είναι η πιο ευνοημένη χώρα από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, τονίζει ο οίκος Standard & Poor’s σε σημερινή έκθεσή του, μετά την αναβάθμιση – έκπληξη την περασμένη Παρασκευή.

    O Marko Mrsnik, Senior Credit Analyst στην S&P Global Ratings, μίλησε στο mononews για το σκεπτικό του διεθνούς οίκου αξιολόγησης που έκανε τη διαφορά και έστειλε το δικό της μήνυμα, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία σε μια κρίσιμη καμπή συνολικά για την ευρωπαϊκή οικονομία.

    Όπως εκτιμά ο οίκος στην νέα του έκθεση, το Ταμείο Ανάκαμψης θα μπορούσε, στο καλό σενάριο, να δώσει ώθηση ακόμα και 18 ποσοστιαίες μονάδες στην ελληνική οικονομία.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Standard & Poor’s, το πρόγραμμα Next Generation EU αναμένεται να ενισχύσει το ελληνικό ΑΕΠ κατά 8,3% στην 5ετία στο βασικό σενάριο και κατά 18,3% στο αισιόδοξο σενάριο.

    Οι αναλυτές υπολόγισαν το αποτύπωμα του σχεδίου του Ταμείου Ανάκαμψης στις ευρωπαϊκές οικονομίες. Τα κοινοτικά κονδύλια θα ενισχύσουν το ΑΕΠ των χωρών κατά 1,5% τα επόμενα πέντε χρόνια στο βασικό σενάριο και κατά 4,1% στο αισιόδοξο σενάριο.

    Από τις χώρες υπό εξέταση, η Ελλάδα είναι εκείνη που ωφελείται περισσότερο, μαζί με τη Βουλγαρία.

    Tο ευρωπαϊκό σχέδιο, σύμφωνα με την S&P, έχει στόχο να μικρύνει το χάσμα ανάμεσα στις οικονομίες της Ε.Ε., να προωθήσει τη μετάβαση σε μία πιο πράσινη και ψηφιακή οικονομία και να ενισχύσει το ρόλο του ευρώ.

    Διαβάστε περισσότερα:

    S&P: Η ακτινογραφία μιας αναβάθμισης – Τι δηλώνει ο διεθνής οίκος στο mononews

    Έκπληξη από την S&P: Αναβάθμισε κατά μια βαθμίδα το αξιόχρεο της Ελλάδας – Σταϊκούρας: Eξαιρετικά σημαντικό, θετικό γεγονός



    ΣΧΟΛΙΑ