• ΑΓΟΡΕΣ

    Σκόνταψε ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο – Τα τεχνικά σενάρια

    • Στ. Κ. Χαρίτος
    Στις 188 μονάδες αυξήθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος το τρίτο τρίμηνο του 2021


    Όπισθεν ενδοσυνεδριακά για τον γενικό δείκτη του Χ.Α. Από τα υψηλά ημέρας των 876 μονάδων, η αγορά υποχωρεί στις 865 μονάδες, με τις συναλλαγές στο ρελαντί, λίγο πάνω από τα 54 εκατ. ευρώ.

    Εν αναμονή των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης μέσα στο Σαββατοκύριακο, τεκμαίρεται ότι οι επενδυτές δεν σκοπεύουν να πάρουν περαιτέρω ρίσκο.

    Σύμφωνα με την Fast Finance, ο γενικός δείκτης παρουσιάζει κοντινή στήριξη στις 840 μονάδες, με τον εκθετικό ΚΜΟ 50 ημ. να εντοπίζεται στις 820 μονάδες. Καθοδική διάσπαση των 820 μονάδων, αυξάνει τις πιθανότητες για προσέγγιση των 790 μονάδων. Για τον FTSE25 οι κοντινές στηρίξεις του οριοθετούνται στις 2.110 και 2.082 μονάδες.

    Στο ταμπλό τώρα, η Jumbo, η Motor Oil και ο Σαράντης σημειώνουν απώλειες που ξεπερούν το 2%, ενώ άνω του -1% κινούνται οι Βιοχαλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Φουρλής, Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, ΔΕΗ και ΟΤΕ.

    Απώλειες, χωρίς εξάρσεις, για Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΧΑΕ, Aegean, Cenergy και Coca Cola, ενώ χωρίς μεταβολή είναι η Πειραιώς και Εθνική. Στον αντίποδα, ο ΟΠΑΠ σημειώνει μικρά κέρδη, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Eurobank, Alpha Bank, Τιτάν και ΟΛΠ.



    ΣΧΟΛΙΑ