• ΑΓΟΡΕΣ

    Συνεχίζονται τα κέρδη στις ευρωαγορές, εν αναμονή ειδήσεων από τις εμπορικές συνομιλίες


    Με ήπια κέρδη κινούνται και σήμερα οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να εξακολουθούν να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στο Πεκίνο, όπου ξεκινά η διήμερη συνάντηση του Αμερικανού υπουργού οικονομικών Steven Mnuchin και του εκπροσώπου εμπορίου Robert Lighthizer με τον Κινέζο Αντιπρόεδρο Liu He.

    Ο πρόεδρος Trump δήλωσε χθες σε δημοσιογράφους ότι οι προκαταρκτικές συνομιλίες που ξεκίνησαν τη Δευτέρα “πήγαν πολύ καλά” και ότι το Πεκίνο έχει δείξει “πολύ μεγάλο σεβασμό” προς την Αμερική. Την Τρίτη, ο Trump είχε αφήσει να εννοηθεί ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παρατείνει την προθεσμία της 1ης Μαρτίου, κατά την οποία λήγει η εμπορική ανακωχή των δύο χωρών, σε περίπτωση που οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε τελική συμφωνία.

    Ανακούφιση στους επενδυτές προκαλούν τα χθεσινά στοιχεία για τις κινέζικες εξαγωγές, οι οποίες σημείωσαν άνοδο 9,1% για τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες.

    Αντιθέτως στη Γερμανία, τα στοιχεία για το GDP του τριμήνου εξέπληξαν αρνητικά, υποδηλώνοντας μηδενική αύξηση, ενώ οι προσδοκίες έδειχναν σε αύξηση 0,1%.

    Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα μέλη του Κοινοβουλίου θα συζητήσουν για τα επόμενα βήματα της διαδικασίας του Brexit, με την πρωθυπουργό Theresa May να συνεχίζει τις προσπάθειές της να πετύχει την υποστήριξη των βουλευτών, πριν την ημερομηνία αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ στα τέλη του επόμενου μήνα.

    Στο Λονδίνο o FTSE 100 βρίσκεται στο +0,39%, στο Παρίσι ο CAC 40 στο +0,59%, στη Φρανκφούρτη ο  DAX στο +0,30% ενώ στο Μιλάνο ο MIB χάνει -0,16%.



    ΣΧΟΛΙΑ