• ΑΓΟΡΕΣ

    Σε θετικό πρόσημο το Χ.Α., τραβούν τράπεζες και small caps

    • Στ. Κ. Χαρίτος


    Χωρίς να έχει αρθεί ο «συναγερμός» από την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά την Τετάρτη και παρά τα καλά νέα από το ιστορικό χαμηλό της σημερινής έκδοσης εντόκου ετήσιας διάρκειας, που η απόδοσή του βρέθηκε στο 0,29%, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. εξακολουθεί να μην πείθει, παρά το γύρισμά του σε θετικό πρόσημο.

    Τι να πει κανείς; Το +2% της ΔΕΗ αποδίδεται στην αντίδραση από την βουτιά που κατεγράφη από τα 3,05 στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, στα 2,78 την Τρίτη. Για τον Φουρλή, η αντίδραση οφείλεται στις προσδοκίες για καλά οικονομικά αποτελέσματα 6μήνου, με το χαρτί να αντιδρά με κέρδη άνω του 2%, στα 5,29 ευρώ.

    Αντίδραση έχει βγει και στο Jumbo, που ενισχύεται στα 17 ευρώ, μετά την βουτιά στα όρια των 16 ευρώ τις προηγούμενες μέρες.

    Η Coca Cola πήρε μπροστά με κέρδη πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα, αγγίζοντας τα 30,20 ευρώ. Μετοχή που έχει ιδιαίτερη σημασία για την πορεία του δείκτη.

    Από εκεί και πέρα οι αγοραστές επέστρεψαν στις τράπεζες, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται πάνω από 1,5%, όπου η Πειραιώς καταγράφει κέρδη πάνω από 2%, η Eurobank 1,8%, η ΕΤΕ 1,3% και η Alpha 1,10%.

    Προσδοκίες για καλές επιδόσεις από Μυτιληναίο και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ που αύριο Πέμπτη, ανακοινώνουν οικονομικά αποτελέσματα 6μήνου.

    Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 30 εκατ. Ευρώ και η εντύπωση που υπάρχει στην αγορά είναι ότι υπάρχει στροφή στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις και πως έντονο ενδιαφέρον για τα εγχώρια small caps δείχνουν οι ξένοι. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες έγιναν πακέτα στην Autohellas, σήμερα πριν από το άνοιγμα στην αγορά άλλαξαν χέρια πέντε πακέτα στην Profile, εταιρείες που μαζί με τα Κρι Κρι θα δώσουν το παρόν στο ετήσιο roadshow του Χ.Α. στο Λονδίνο στις 18 – 19 Σεπτεμβρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ