• ΑΓΟΡΕΣ

    Σε αρνητικά εδάφη οι ευρωαγορές


    Σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι ευρωαγορές, όσο οι επενδυτές επεξεργάζονται τις εξελίξεις από το μέτωπο των σινοαμερικανικών εμπορικών σχέσεων. Οι ευρωπαϊκοί δείκτες υποχωρούν από τα υψηλά μηνών που προσέγγισαν στις τελευταίες συνεδριάσεις, αναμένοντας την επιβεβαίωση για τη συνάντηση του Προέδρου Trump με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, που ίσως σημάνει την οριστική επίλυση των διαφωνιών.

    Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Κίνα θα έχει περιθώριο μέχρι το 2025 να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις για αγορές προϊόντων, ενώ στο πλαίσιο της συμφωνίας, θα επιτρέψει σε αμερικανικές εταιρίες να κατέχουν εξ ολοκλήρου κινεζικές επιχειρήσεις.

    Οι επενδυτές εξακολουθούν να εστιάζουν στο Brexit, με τις τελευταίες εξελίξεις να βρίσκουν τα κόμματα των Συντηρητικών και των Εργατικών να ξεκινούν διαπραγματεύσεις, ύστερα από τις εποικοδομητικές συνομιλίες μεταξύ των ηγετών τους. Οι βουλευτές ψήφισαν χθες νομοσχέδιο που αποτρέπει την έξοδο της χώρας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία στις 12 Απριλίου, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, να δηλώνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει παρ’όλα αυτά να εγκρίνει μία συμφωνία “διαζυγίου” , προτού δοθεί πρόσθετη παράταση.

    Στη Γερμανία, απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία για τις εργοστασιακές παραγγελίες του Φερουαρίου, οι οποίες σημείωσαν πτώση 4,2%, έναντι της αύξησης 0,3% των προσδοκιών.

    Στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται στο -0,20%, στο Παρίσι ο CAC 40 στο -0,30%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 στο -0,65% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ στο -0,39%.



    ΣΧΟΛΙΑ