• ΑΓΟΡΕΣ

    Ray Dalio: Όχι στα ομόλογα, ναι στα μετρητά λέει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής

    • Bloomberg
    Ray Dalio, ιδρυτής του hedge fund, Bridgewater

    Ray Dalio, ιδρυτής του hedge fund, Bridgewater


    Ο ιδρυτής της Bridgewater Associates LP, Ray Dalio, δήλωσε ότι δεν θέλει να έχει στην κατοχή του ομόλογα και προτιμά τα μετρητά,  υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές καθώς οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες προσπαθούν να διαχειριστούν τον πληθωρισμό.

    «Δεν θέλω να έχω ομόλογα και τέτοια πράγματα», είπε ο δισεκατομμυριούχος την Πέμπτη στο 10ο Milken Institute Asia Summit στη Σιγκαπούρη, όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για τις επενδύσεις στο τρέχον οικονομικό τοπίο.

    «Προσωρινά αυτή τη στιγμή, τα μετρητά νομίζω ότι είναι καλά».

    Ερωτηθείς για την πορεία του τεράστιου δανεισμού διεθνώς, είπε ότι όταν το χρέος γίνεται μεγάλο μερίδιο της οικονομίας, η κατάσταση «τείνει να επιδεινώνεται και να επιταχύνεται», καθώς αυξάνονται και οι πληρωμές τόκων. «Είμαστε σε αυτό το σημείο καμπής της επιτάχυνσης».

    Ενώ το μέγεθος του ελλείμματος θα απαιτήσει από τις ΗΠΑ να πουλήσουν πολλά ομόλογα σε επενδυτές σε όλο τον κόσμο, είναι δύσκολο να διατηρηθούν τα επιτόκια σε επίπεδο ελκυστικό για τους πιστωτές, αλλά παράλληλα όχι πολύ υψηλά ώστε να βλάψουν τον εκδότη, επισήμανε ο Dalio.

    Όταν οι επενδυτές επιλέγουν να πουλήσουν, αυξάνοντας τις αποδόσεις, η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να αποφασίσει αν θα τυπώσει χρήματα και θα αγοράσει ομόλογα, κάτι που θα αυξήσει τις πληθωριστικές πιέσεις, πρόσθεσε.

    «Βλέπουμε αυτή τη δυναμική να συμβαίνει τώρα», είπε ο Dalio.

    «Προσωπικά πιστεύω ότι τα ομόλογα, μακροπρόθεσμα, δεν είναι καλή επένδυση».

    Αργότερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο συνέδριο, όταν του ζητήθηκε να δώσει συμβουλές για τις επενδύσεις κεφαλαίου των νέων επενδυτών, ο Dalio τόνισε την ανάγκη διαφοροποίησης ενός χαρτοφυλακίου και συνέστησε προσοχή στις αναταράξεις και επιλογή όσων εταιρειών μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες με τον καλύτερο τρόπο.

    Διαβάστε ακόμη:

    EKT: Οι traders αυξάνουν τα στοιχήματα για νέα αύξηση επιτοκίων κατά 25 μ.β.

    Alfa Nero: Νέες περιπέτειες για το superyacht- Ο billionaire που απέσυρε την προσφορά των 67 εκατ. δολαρίων

    Λιονέλ Μέσι: Μετά το χρυσό συμβόλαιο στις ΗΠΑ αγόρασε έπαυλη $10,8 εκατ. στη Φλόριντα



    ΣΧΟΛΙΑ