• ΑΓΟΡΕΣ

    Πτώση στα 12,43 δολάρια για το αμερικανικό αργό, νέες απώλειες για τον χρυσό

    • NewsRoom
    πετρέλαιο


    Με πτώση έκλεισε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού, μακριά ωστόσο από τα χαμηλά ημέρας σε μια ιδιαίτερα νευρική συνεδρίαση με υψηλές διακυμάνσεις.

    Το τρέχον συμβόλαιο του WTI ξεκίνησε με μεγάλες απώλειες, συνεχίζοντας στο κλίμα της βαριάς πτώσης της Δευτέρας, κατρακυλώντας σχεδόν 20% στα 10,24 δολάρια το βαρέλι. Στη συνέχεια, με το άνοιγμα της αγοράς μετοχών, κατάφερε να περιορίσει τις απώλειες και να περάσει σε ανοδικό έδαφος, φτάνοντας μέχρι και το +6% και τα 13,56 δολάρια το βαρέλι. Τελικά ωστόσο οι πιέσεις ενισχύθηκαν ξανά, με την τιμή για το συμβόλαιο Ιουνίου να διαμορφώνεται τελικά στα 12,34 δολ. το βαρέλι, υποχωρώντας κατά 3,4%.

    Με απώλειες έκλεισε ωστόσο και το συμβόλαιο του χρυσού, στην τρίτη διαδοχική αρνητική συνεδρίαση στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, καθώς η άρση των περιοριστικών μέτρων σε αρκετές περιοχές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ευνοούν τις μετοχές.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε κατά  0,09% και έκλεισε στα 1.722,20 δολάρια ανά ουγγιά.



    ΣΧΟΛΙΑ