• ΑΓΟΡΕΣ

    Πώς λειτουργεί η χρηματιστηριακή που «χτυπήθηκε» από τον κορονοϊό


    Κανονικά και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα γίνονται οι συναλλαγές των πελατών της χρηματιστηριακής εταιρείας που «χτυπήθηκε» από τον κορονοϊό.

    Από την πρώτη στιγμή που ταυτοποιήθηκε το κρούσμα, τέθηκε σε εφαρμογή το υγειονομικό πρωτόκολλο και όλοι οι εργαζόμενοι, αφού πρώτα υποβλήθηκαν στα τεστ ανίχνευσης του ιού, παραμένουν σε καραντίνα και εργάζονται από τα σπίτια τους.

    Οι εντολές των πελατών της χρηματιστηριακής για αγορές και πωλήσεις μετοχών γίνονται κανονικά, καθώς έχει αναπτυχθεί εναλλακτική πλατφόρμα λήψης και διαβίβασης εντολών εξ αποστάσεως.

    Στην χρηματιστηριακή εταιρεία έγινε από την πρώτη στιγμή απολύμανση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, κανένας από τους εργαζόμενους δεν έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους.

    Η χρονική διάρκεια της καραντίνας λήγει την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και οι εργασίες της αναμένεται να ομαλοποιηθούν πλήρως, από τα κεντρικά γραφεία της αυτήν τη φορά.

    Σε ό,τι αφορά το στέλεχος της χρηματιστηριακής που ανιχνεύθηκε θετικό στον κορονοϊό μετά την πρόσφατη επιστροφή του από το Λονδίνο, είναι κι εκείνος καλά στην υγεία του, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

    Σε αδρές γραμμές και σε επίπεδο συναλλαγών, η εξ αποστάσεως λειτουργία της χρηματιστηριακής λειτούργησε χωρίς να έχει σημειωθεί το παραμικρό πρόβλημα.

    Την ίδια στιγμή, εναλλακτικά πλάνα λειτουργίας εξετάζονται από όλες τις χρηματιστηριακές εταιρείες. Στην περίπτωση μάλιστα μεγάλης χρηματιστηριακής, που είναι θυγατρική ελληνικής τράπεζας, έχει δημιουργηθεί και «εναλλακτικός χώρος γραφείων» με πλήρη υποδομή, προκειμένου να λειτουργήσει εφεδρικά, αν τυχόν παραστεί κάποιο πρόβλημα στον υφιστάμενο χώρο εργασίας.

    Σε κάθε περίπτωση, οι χρηματιστηριακές είναι έτοιμες, εφόσον και εάν χρειαστεί, να λειτουργήσουν με τα συστήματα των εξ αποστάσως συναλλαγών. Παρέχοντας πάντα ασφάλεια για όλες τις κινήσεις των επενδυτών.



    ΣΧΟΛΙΑ