• Κοινωνία

    Γνωστός χρηματιστής ο γονέας μαθητή του Κολλεγίου Αθηνών που διαγνώστηκε με κορονοϊό

    • NewsRoom
    Κολλέγιο


    Γνωστός χρηματιστής είναι ο γονέας μαθητή του λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών που διαγνώστηκε με κορονοϊό, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί σήμερα, για προληπτικούς λόγους, το σχολείο στο Ψυχικό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, ο εν λόγω χρηματιστής, στις 28 Φεβρουαρίου, ήταν παρών σε μεγάλο πάρτι που διοργανώθηκε στο Κτήμα Νάσιουτζικ.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφει η Αναστασία Παπακωστοπούλου, Διευθύντρια Ιδιωτικού Λυκείου-Κολλέγιο Ψυχικού

    «Πριν λίγο λάβαμε επίσημη ενημέρωση από τον Ε.Ο.Δ.Υ. ότι μεταξύ των γονέων μαθητών του IBDP υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού. Για προληπτικούς λόγους παρακαλείσθε σήμερα έως τις 16.00 να περάσετε από το Σχολείο, για να παραλάβετε το παιδί σας από την Κεντρική Πύλη του campus Ψυχικού.

    Στην περίπτωση που επιθυμείτε το παιδί σας να αποχωρήσει μόνο του από το campus Ψυχικού, παρακαλείσθε να συμπληρώσετε και να μας αποστείλετε τη συνημμένη δήλωση».

    Εν συνεχεία, στον ιστότοπο του σχολείου, αναρτήθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

    Αγαπητοί γονείς/Αγαπητοί συνάδελφοι,

    Σήμερα Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) μας ενημέρωσε ότι γονέας μαθήτριας που παρακολουθεί το IB Diploma Programme (IB DP) είναι πλέον επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

    Από τη στιγμή εκείνη και για προληπτικούς λόγους οι μαθητές/τριες του IB DP:

    1. δεν ήρθαν σε επαφή με άλλους μαθητές/τριες καθώς στο διάλειμμα δεν βγήκαν έξω από τις αίθουσες, στις οποίες ήταν τη διδακτική περίοδο πριν το διάλειμμα
    2. αποχώρησαν πριν τη λήξη του σχολικού προγράμματος, καθώς κλήθηκαν οι γονείς τους να τους παραλάβουν με ίδια μέσα

    Οι μαθητές των υπόλοιπων σχολικών μονάδων συνέχισαν την παρακολούθηση των μαθημάτων τους και η ημέρα ολοκληρώθηκε με την αποχώρηση των σχολικών λεωφορείων στις 16:00, χωρίς την επιβίβαση μαθητών του IB DP στα λεωφορεία αυτά.

    Έχουμε ήδη ενημερώσει και εγγράφως τον Ε.Ο.Δ.Υ. για τη στενή σχέση του campus Ψυχικού με αυτό της Κάντζας.

    Αναμένουμε τις αποφάσεις των αρμόδιων Υπουργείων για τη συνέχεια. Μόλις έχουμε νεώτερα, θα σας ενημερώσουμε.

    Σας ενημερώνουμε επίσης ότι μέχρι νεωτέρας και για προληπτικούς λόγους δε θα λειτουργήσουν οι απογευματινές δραστηριότητες του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Ειδικά Προγράμματα για τους μαθητές, Προγράμματα Επιμόρφωσης Ενηλίκων, Πρόγραμμα Άσκηση-Άθληση, Αντιπροσωπευτικές Ομάδες, Ομάδες ΣΑΚΑ), στο campus Ψυχικού.

    Με εκτίμηση,

    Απόστολος Αθανασόπουλος

    Συνδιευθυντής Κολλεγίου Αθηνών

    Συντονιστής Σχολικών Μονάδων Ε.Ε.Ι.



    ΣΧΟΛΙΑ