• ΑΓΟΡΕΣ

    Πετρέλαιο Βουτιά 6,6% στα 20 δολάρια – Πτώση και για τον χρυσό

    πετρελαιοπηγή


    Με βουτιά σε χαμηλά 18 ετών έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, καθώς η διαμάχη μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας παραμένει, την ώρα που τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού προκαλούν τεράστια πτώση στη ζήτηση.

    Το κλίμα επιδείνωσε τόσο η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ πως τα μέτρα αποφυγής κοινωνικών επαφών θα παραταθούν έως τα τέλη Απριλίου, παρατείνοντας την ανησυχία για τις επιπτώσεις στη ζήτηση, όσο και η διάψευση από τη Σαουδική Αραβία την Παρασκευή των δηλώσεων Ρώσων αξιωματούχων περί συζητήσεων των δύο πλευρών για διεύρυνση των χωρών μελών του OPEC+, που θα μπορούσαν να κάνουν πιο εύκολη μια συμφωνία για την εξισορρόπηση της παραγωγής.

    Κάπως έτσι, οι συναλλαγές της Δευτέρας στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έριξαν το συμβόλαιο Μαϊου για το αμερικανικό αργό στα 20,09 δολάρια το βαρέλι, με βουτιά 6,6%, επίπεδα που είναι τα χαμηλότερα από τον Φεβρουάριο του 2002. Μάλιστα, ενδοσυνεδριακά η τιμή του WTI είχε βρεθεί και κάτω από τα 20 δολάρια.

    Αλλά και ο χρυσός κινήθηκε πτωτικά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, δεχόμενος πιέσεις από την άνοδο των μετοχών στη Wall Street, την ενίσχυση του δολαρίου αλλά και την αποκατάσταση της αλυσίδας εφοδιασμού του χρυσού, που είχε διακοπεί τις προηγούμενες ημέρες.

    Το συμβόλαιο Ιουνίου για τον χρυσό στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης υποχώρησε κατά 0,6%, στα 1.644,10 δολάρια η ουγγιά.



    ΣΧΟΛΙΑ