• ΑΓΟΡΕΣ

    Πετρέλαιο: Νέο άλμα πάνω από τα 30 δολάρια το βαρέλι για τις τιμές του αργού

    πετρέλαιο


    Άλμα άνω των 2 δολαρίων το βαρέλι πραγματοποιούν οι τιμές των συμβολαίων πετρελαίου τη Δευτέρα καθώς η σταδιακή άρση των προληπτικών μέτρων στις χώρες της Ευρώπης και τις πολιτείες των ΗΠΑ συνεχίζουν να δίνουν ώθηση στον «μαύρο χρυσό».

    «Η αισιοδοξία για την ζήτηση στην εξίσωση του πετρελαίου βοηθά να αυξηθούν περαιτέρω οι τιμές, με τη ζήτηση για βενζίνη να ανακάμπτει καθώς οι κυβερνήσεις χαλαρώνουν τα μέτρα περιορισμού», δήλωσε αναλύτρια της Rystad Energy. Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό παράδοσης Ιουνίου λήγει αύριο, Τρίτη, αλλά είναι λίγες οι ενδείξεις ότι θα επαναληφθεί η ιστορική βουτιά κάτω από το μηδέν που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα την παραμονή της λήξης του συμβολαίου του Μαΐου.

    Αυτή την ώρα (16:15 ώρα Ελλάδας), η τιμή του συμβολαίου Ιουνίου του WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης κινείται στα  32,49 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένη κατά 3,06 δολάρια σημειώνοντας άνοδο 10.4%. Την ίδια στο ώρα, στο ICE του Λονδίνου, το Brent παράδοσης Ιουλίου κινείται στα 34,78 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 2,28 δολαρίων ή +7,02%.



    ΣΧΟΛΙΑ