• ΑΓΟΡΕΣ

    Πελόζι: Υπάρχει μομέντουμ στις συζητήσεις για το νέο οικονομικό πακέτο τόνωσης

    • NewsRoom
    Νάνσι Πελόσι, πρόεδρος Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ

    Νάνσι Πελόσι, πρόεδρος Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ


    Η Νάνσι Πέλοζι δήλωσε την Παρασκευή ότι υπάρχει μομέντουμ στις συνομιλίες σχετικά με το νέο οικονομικό πακέτο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού και ότι η διακομματική πρόταση θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για τις διαπραγματεύσεις.

    «Υπάρχει μομέντουμ», δήλωσε η Πελόζι σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη τύπου. «Ο τόνος των συζητήσεων είναι ενδεικτικός της θέλησης να ολοκληρώσουμε τη δουλειά», πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters.

    Η Πελόζι και ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων Μιτς Μακόνελ ελπίζουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα διατηρήσει τη χρηματοδότηση των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μετά τις 11 Δεκεμβρίου, όταν και πρόκειται να λήξει η χρηματοδότηση.

    Η διακομματική πρόταση (908 δισ. δολάρια), που παρουσιάστηκε αυτήν την εβδομάδα, κέρδισε σημαντική υποστήριξη από τους συντηρητικούς Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας.

    Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν ο Μακόνελ θα συμφωνήσει σε ένα τόσο μεγάλο πακέτο αφού πιέσει για ένα πακέτο στα 500 δισεκατομμύρια δολάρια. Η διακομματική πρόταση είναι επίσης μικρότερη από τη συμφωνία των 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που έχουν ζητήσει η Πελόζι και ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ.

    «Είναι λιγότερα χρήματα, αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα, και πρέπει να το κάνουμε για να σώσουμε ζωές και νοικοκυριά με την ελπίδα ότι θα έρθει πολύ περισσότερη βοήθεια στη συνέχεια», δήλωσε η Πελόζι.

    Διαβάστε ακόμα: 

    ΜακΚόνελ: Ενθαρρυντικά σημάδια για επίτευξη συμφωνίας πακέτου δημοσιονομικής τόνωσης



    ΣΧΟΛΙΑ