• ΑΓΟΡΕΣ

    Παραπαίουν τα ευρωχρηματιστήρια, «λάμπει» η Louis Vuitton

    • NewsRoom
    louis vuitton

    Η ανακαινισμένη boutique του οίκου Louis Vuitton στο Λονδίνο


    Πτωτικές τάσεις επικρατούν σήμερα, Τρίτη, στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά από μια ελαφρώς πιο αδύναμη συνεδρίαση στη Wall Street, αλλά τα ισχυρά αποτελέσματα του ομίλου πολυτελών ειδών LVMH παρείχαν στήριξη στις μετοχές του κλάδου των καταναλωτικών αγαθών.

    Ο δείκτης STOXX 600 υποχωρούσε κατά 0,1%, παραμένοντας κοντά στα υψηλά τριμήνου, αφού ο παγκόσμιος MSCI σημείωσε νωρίτερα νέο ιστορικό ρεκόρ.

    Ο ισπανικός IBEX είναι ο δείκτης που παρουσιάζει μέχρι στιγμής τη μεγαλύτερη αδυναμία, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την ομιλία του Καταλανού ηγέτη Κάρλες Πουτζεμόντ στο περιφερειακό κοινοβούλιο. Παρ’ όλο που η ομιλία του Καταλανού ηγέτη είναι προγραμματισμένη μετά το κλείσιμο της αγοράς, η αβεβαιότητα των επενδυτών επηρεάζει αρνητικά τις μετοχές των τραπεζών που έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση στην Καταλονία, της Caixabank και της Banco Sabadell.

    Στον αντίποδα, τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου δίνουν και αυτά τον δικό τους τόνο στις αγορές, με πρώτη και καλύτερη την LVMH που οδηγεί ανοδικά τις μετοχές στους κλάδους των ειδών πολυτελείας και των καταναλωτικών ειδών.

    Η μετοχή του μεγαλύτερου ομίλου ειδών πολυτελείας στον κόσμο σημείωνε άνοδο 1,8% μετά την ανακοίνωσή του ότι ξεπέρασε τις προβλέψεις για τις πωλήσεις και τα έσοδα στο γ΄τρίμηνο, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τη θέση των ευρωπαϊκών ανταγωνιστικών της.

    Το χρηματιστήριο του Τόκιο που άνοιξε με πτώση σήμερα, έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο τριών ημερών, έκλεισε με κέρδη 0,64%, στο υψηλότερο επίπεδο κλεισίματός του από τον Ιούλιο του 2015.

    Με κέρδη το Τόκιο

    Ο βασικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 132,80 μονάδες για να διαμορφωθεί στις 20.823,51 μονάδες.

    Ο δείκτης Topix επίσης έκλεισε με άνοδο 0,47% και κέρδη 7,98 μονάδων, στις 1.695,14 μονάδες.

    Πετρέλαιο

    Τάσεις σταθεροποίησης επικρατούσαν σήμερα στην διαμόρφωση των τιμών του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, καθώς η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ τέθηκε εκτός λειτουργίας από το πέρασμα του κυκλώνα Νέιτ.

    Ο ΟΠΕΚ από την πλευρά του παρατηρεί μείωση των διεθνών αποθεμάτων πετρελαίου.

    Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφηκαν στα 49,66 δολάρια/βαρέλι, αυξημένες κατά 8 σεντς.

    Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, αυξήθηκαν κατά 7 σεντς στα 55,86 δολάρια/βαρέλι.



    ΣΧΟΛΙΑ