Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Pantelakis Sec: Μέχρι 10 ελληνικές μετοχές μπορεί να «σηκώσει» ο MSCI Standard – Η απάντηση στην Morgan Stanley

Έως και δέκα ελληνικές μετοχές μπορεί να «σηκώσει» ο MSCI υποστηρίζει η Pantelakis Sec. σε ανάλυσή της, «απαντώντας» σε έκθεση της αμερικάνικης Morgan Stanley που είδε νωρίτερα την Τετάρτη το φως της δημοσιότητας.

Ο αμερικανικός οίκος ανέφερε σε έκθεσή του ότι είναι μικρή η πιθανότητα εισαγωγής της Εθνικής Τράπεζας στον MSCI, ενώ προϋπόθεση για να εισέλθει θα ήταν να διαγραφεί η μετοχή της Jumbo. Και αυτό γιατί η μετοχή της τράπεζας, που προς το παρόν βρίσκεται στον MSCI μικρής κεφαλαιοποίησης, έχει κεφαλαιοποίηση κοντά στο κατώτατο όριο για τον μεγαλύτερο δείκτη (standard).

Με αφορμή το report της Morgan Stanley, η Pantelakis Securities εκφράζει την αντίθεση της στο επιχείρημα ότι για να εισέλθει στον δείκτη η Εθνική πρέπει να αποχωρήσει η Jumbo.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως «δεν πιστεύουμε ότι αυτό ισχύει, καθώς σύμφωνα με την δική μας ανάγνωση της μεθοδολογίας του MSCI, ο δείκτης Greece Standard μπορεί να περιλαμβάνει έως και το 85% των προσαρμοσμένων ως προς το free float midcaps του MSCI Greece IMI».

Επί του παρόντος, ο δείκτης Greece Std είναι περίπου το 62% του δείκτη MSCI Greece IMI και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής αυτή η δυναμική προσαρμογή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 10 ελληνικές μετοχές συνολικά, επομένως η Εθνική και δυνητικά και άλλες μετοχές μπορούν να μεταφερθούν από τον MSCI Greece small cap στον MSCI Greece Standard χωρίς να χρειάζεται να βγει καμία μετοχή.