• ΑΓΟΡΕΣ

    Οριακή ανάπτυξη 0,1% στην Ευρωζώνη – Πιέσεις στις ευρωαγορές

    • NewsRoom
    ΕΕ: Νέο ρεκόρ καταγράφει ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη με 5,1% τον Ιανουάριο

    Ευρωπαϊκή Ένωση


    Στο 0,1% κινήθηκε το ΑΕΠ στην ευρωζώνη για το α΄ τρίμηνο και στο 0,3% για τις χωρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ασκώντας πιέσεις στις ευρωαγορές και ορισμένες τραπεζικές μετοχές που κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

    Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters ήταν για ανάπτυξη 0,2% στην Ευρωζώνη. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενο έτους, το εποχιακά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,3% τόσο στην Ευρωζώνη, όσο και στην Ε.Ε. το α’ τρίμηνο, μετά από ανάπτυξη 1,8% στη ζώνη του ευρώ και 1,7% στην Ε.Ε. το προηγούμενο τρίμηνο.

    Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το α’ τρίμηνο, η Πορτογαλία (+1,6%) εμφάνισε τη μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και ακολούθησαν Ισπανία, Ιταλία και Λετονία (+0,5%). Μειώσεις καταγράφηκαν σε Ιρλανδία (-2,7%) και Αυστρία (-0,3%).

    Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές

    Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι ευρωαγορές με τον γερμανικό DAX να χάνει 0,40% και τον γαλλικό CAC να χάνει τον 0,87%. Ο Eurostoxx 600 κατέγραψε απώλειες κατά 0,30%.

    Απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, με την Monte dei Paschi να πέφτει κατά 4,70%, τη Societe Generale κατά 1,25%, τη Unicredit κατά 4,85% και τη BNP Paribas κατά 1,60%.



    ΣΧΟΛΙΑ