• ΑΓΟΡΕΣ

    Οριακές μεταβολές στις Ευρωαγορές, με το εμπόριο και τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο


    Με μικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές κινούνται λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών οι ευρωαγορές, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικετρώνεται ξανά στις ενδείξεις προόδου όσον αφορά τις σινοαμερικανικές εμπορικές σχέσεις.

    Ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, δήλωσε το Σάββατο ότι μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών θα ξεπεράσει όλες τις προηγούμενες, και ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά στον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Οι ΗΠΑ φάνηκαν πρόθυμες να ανταποκριθούν θετικά στο αίτημα του Πεκίνου για έναν αμφίδρομο μηχανισμό “επιβολής” των όρων, με τον Mnuchin να προσθέτει ότι η αμερικανική πλευρά παραμένει ανοιχτή στο να αντιμετωπίσει τις αντίστοιχες επιπτώσεις, σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί με τη μελλοντική συμφωνία.

    Τα εταιρικά αποτελέσματα θα απασχολήσουν και  σήμερα τους επενδυτές, καθώς μετά από τα θετικά στοιχεία της JP Morgan την Παρασκευή, τα οποία οδήγησαν τον S&P 500 κοντά στα υψηλά 6μήνου κατά τηντελευταία συνεδρίαση, τα ηνία παίρνουν σήμερα οι Goldman Sachs και Citigroup. Η τρέχουσα εβδομάδα είναι πλούσια σε εταιρικά αποτελέσματα, μεταξύ των οποίων οι Bank of America, Johnson & Johnson και Netflix την Τρίτη, και η Morgan Stanley την Τετάρτη.

    Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις Συντηρητικών και Εργατικών προς μια κοινή πορεία για το Brexit, διατηρεί τη στερλίνα σε στάση αναμονής και την Πρωθυπουργό Theresa May στο στόχαστρο πολιτικών επιθέσεων από τα μέλη του κόμματός της.

    Στη Γαλλία, ο Emmanuel Macron θα ανακοινώσει με διάγγελμά του σήμερα το βράδυ μια σειρά μέτρων, που αποσκοπούν στην εξουδετέρωση της οργής που πυροδότησε τις διαμαρτυρίες των κίτρινων γιλέκων.

    Στο Παρίσι, ο CAC 40 βρίσκεται στο +0,01%, στο Λονδίνο ο FTSE 100  στο -0,01%, στη Φρανκφούρτη ο DAX στο +0,07% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ στο +0,57%.



    ΣΧΟΛΙΑ