• ΑΓΟΡΕΣ

    Σε αρνητικό έδαφος γύρισαν οι ευρωαγορές


    Σε αρνητικό έδαφος γύρισαν οι ευρωαγορές, μετά τα στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης. Η ευρωζώνη αναπτύχθηκε σε χαμηλότερους του αναμενόμενου ρυθμούς το τρίτο τρίμηνο, ενώ ο δείκτης οικονομικού κλίματος κατέγραψε πτώση για δέκατο συνεχόμενο μήνα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της  Eurostat, η οικονομική ανάπτυξη των 19 χωρών που απαρτίζουν το ευρώ, επιβραδύνθηκε στο 0,2% το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο, ύστερα από ανάπτυξη 0,4% το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

    Παράλληλα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος στις 109,8 μονάδες τον Οκτώβριο από τις 110,9 μονάδες που ήταν τον Σεπτέμβριο καταγράφοντας την μεγαλύτερη πτώση από τον Μάρτιο. Οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ο εν λόγω δείκτης να κυμανθεί στις 110 μονάδες.

    Στο ταμπλό, ο DAX στη Γερμανία υποχωρεί 0,37%, ενώ η μετοχή της Lufthansa σημειώνει απώλειες άνω του 8% , μετά τα χειρότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Ο CAC 40 στο Παρίσι κινείται 0,43% χαμηλότερα και ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται 0,2%, με τη ΒP (+3,5%) να πρωταγωνιστεί της ανόδου, μετά τον υπερδιπλασιασμό των κερδών τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσε, χάρη στη σημαντική ενίσχυση των τιμών πετρελαίου. Ο SMI στη Ζυρίχη ενισχύεται 0,42%.

    Στην περιφέρεια, ο δείκτης MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 0,62% ενώ ανοδικά κινούνται και οι ιταλικές αποδόσεις μετά την αποκλιμάκωση των τελευταίων ημερών. Ο PSI 20 στη Λισαβόνα καταγράφει κέρδη 0,85% και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη υποχωρεί 0,27%.

     

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ