• ΑΓΟΡΕΣ

    Συγκρατημένη η άνοδος στο ΧΑ


    Ανάμεσα στη δεκάδα των 840-850 μονάδων συνεχίζει να κινείται και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), το οποίο από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση της εβδομάδας έχει απαγκιστρωθεί στο συγκεκριμένο εύρος χωρίς από τη μία να υποκύπτει στις πιέσεις, αλλά και χωρίς από την άλλη να μπορεί να καταγράψει μια ανοδική πορεία.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,36% στις 846 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16 εκατ. ευρώ.

    Το ΧΑ λοιπόν κατανοεί το δίλημμα στο οποίο βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την δοκιμαστική έξοδο της Ελλάδας στις αγορές τις επόμενες ημέρες.

    Στο ταμπλό τώρα

    Η Πειραιώς συνεχίζει για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση την ανοδική της πορεία, (με το 4%x3 που σημείωσε), κινούμενη σήμερα με κέρδη 2%, με τις Σαράντης, ΕΧΑΕ, Alpha Bank, Attica Bank, Εθνική, Jumbo και Eurobank να ακολουθούν με άνοδο άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΕΕ, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ, Grivalia, Φουρλής, Aegean και Τιτάν.

    Στον αντίποδα, Motor Oil και Βιοχαλκο εξακολουθούν να βρίσκονται σε τροχιά διόρθωσης, καταγράφοντας απώλειες 1,31% και 1% αντίστοιχα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Λάμδα και Folli Follie.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ε. Πιστιόλης: «Ξαναχτυπά» με την ίδρυση κοινοπραξίας 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η DNB μείωσε τις ζημίες λόγω της αναδιάρθρωσης του ναυτιλιακού της χαρτοφυλακίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: SHIPPING FOCUS: Δικαστήριο απέρριψε το σχέδιο διάσωσης της Mercator Lines από Έλληνες επιχειρηματίες



    ΣΧΟΛΙΑ