• ΑΓΟΡΕΣ

    Σε τεντωμένο σχοινί το ΧΑ – Καταλύτης η πώληση της Grivalia


    «Κονταροχτυπιούνται» σήμερα αγοραστές και πωλητές στο χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με τη νευρικότητα τω κινήσεων να χαρακτηρίζει τους περισσότερους τίτλους, χωρίς λοιπόν το πρόσημο να καταφέρνει να κατασταλάξει «στα πράσινα» ή «στα κόκκινα».

    Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,07% στις 828 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 186 εκατ. ευρώ.

    Αύξηση του τζίρου καταγράφεται αυτήν την ώρα, καθώς η Eurobank πούλησε τη συμμετοχή της στη Grivalia στη Fairfax. Στην τιμή των 8,80 ευρώ διακινήθηκαν 15,5 εκατ. τεμάχια, αξίας 137 εκατ. ευρώ.

    Πιο συγκεκριμένα:

    Την διάθεση 20.252.001 μετοχών της Grivalia Properties μέσω ταχείας διαδικασίας βιβλίου προσφορών ανακοίνωσε η Eurobank.

    Συγκεκριμένα, η Eurobank Ergasias Α.Ε. (“Eurobank”) ανακοίνωσε σήμερα ότι διέθεσε επιτυχώς μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης σε θεσμικούς επενδυτές δια ταχείας διαδικασίας βιβλίου προσφορών ( Ιδιωτική Τοποθέτηση), 20.252.001 κοινές μετοχές της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ (“Grivalia Properties”), ήτοι το σύνολο της συμμετοχής της στη Grivalia Properties, που αντιστοιχεί σε περίπου 20% του μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας σε τιμή €8,80 ανά μετοχή.

    Σε θυγατρικές της Fairfax κατανεμήθηκαν 10.000.000 μετοχές και, κατά συνέπεια, μετά την ολοκλήρωση της Ιδιωτικής Τοποθέτησης τα ελεγχόμενα από τη Fairfax δικαιώματα ψήφου στη Grivalia Properties θα αυξηθούν σε περίπου 51,4%. Σε διάφορα funds, των οποίων διαχειριστής επενδύσεων είναι η Pacific Investment Management Company LLC, κατανεμήθηκαν 5.065.000 μετοχές.

    Η HSBC Bank plc, η AXIA Ventures Group Ltd και η Eurobank Equities ΑΕΠΕΥ ενήργησαν για λογαριασμό της Eurobank ως Γενικοί Συντονιστές (Joint Global Coordinators) και Συνδιαχειριστές (Joint Bookrunners) της Ιδιωτικής Τοποθέτησης (από κοινού οι “Διαχειριστές”).

    Στο ταμπλό τώρα:

    Ο ΟΠΑΠ υποχωρεί κατά 1%, με τις Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, ΜΕΤΚΑ, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίο, Folli Follie, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τιτάν, ΕΕΕ, Aegean, Σαράντης και Motor Oil να σημειώνουν απώλειες κάτω του 1%. Η Grivalia σήμερα που βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω placement υποχωρεί κατά 0,44%.

    Στον αντίποδα, η Ελλάκτωρ ενισχύεται κατά 3%, καθώς ανακοίνωσε χθες αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, με τη Λάμδα να επωφελείται από τις εξελίξεις στον κλάδο του real estate και να κάνει κίνηση στο +1%. Ήπια ανοδικά και οι ΕΧΑΕ και Φουρλής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Mega deal στο ελληνικό real estate: H Eurobank πουλά το 20% της Grivalia – Ποιοι οι ενδιαφερόμενοι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Prem Watsa (Fairfax): Γιατί δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο Γιώργο Χρυσικό (Grivalia) – Τι βλέπει

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ελλάκτωρ: Αύξηση 21,4% στον τζίρο το πρώτο τρίμηνο του 2017



    ΣΧΟΛΙΑ