• ΑΓΟΡΕΣ

    «Ρίζωσε» στις 820 μονάδες το ΧΑ – Μεγάλος κερδισμένος ο Γιώργος Περιστέρης

    Περιστέρης

    Γεώργιος Περιστέρης Διευθύνων Σύμβουλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ


    Με μικρές απώλειες έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), χωρίς ωστόσο να απομακρυνθεί για ακόμα μία φορά από το εύρος των 820-825 μονάδων, γύρω από το οποίο κινείται το τελευταίο διάστημα.

    Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,02% στις 823 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 820 και 828 μονάδων. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 72 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,16%, στις 2.161,14 μονάδες, ενώ στο -0,33% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.095,21 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,63% στις 1.009,68 μονάδες.

    Σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr που καταγράφει καθημερινά την αυξομείωση της περιουσίας των επιχειρηματιών που έχουν μετοχές εισηγμένες στο Ελληνικό ΧΑ, ο επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε, Γιώργος Περιστέρης, ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της ημέρας, καθώς είδε το χαρτοφυλάκιο των μετοχών του να κερδίζει 4,8 εκατ. ευρώ.

    Οι εκπρόσωποι των δανειστών που παρευρίσκονται στην Αθήνα ενόψει του συνέδριο του Economist δήλωσαν εν ολίγοις, ότι η χώρα έχει “επιστρέψει” στο 2014, στην περίοδο δηλαδή πριν την έξοδο στις αγορές που είχε πραγματοποιηθεί επί κυβερνήσεως Σαμαρά. Στο στόχαστρο βρίσκονται ήδη τα «μηνύματα» που ακούγονται στο συνέδριο του Economist.

    Παρά την θετική τροχιά στην οποία κινήθηκε ο γενικός δείκτης στο μεγαλύτερο μέρος της σημερινής συνεδρίασης, το τελικό -3% της Εθνικής και το -2,83% της Πειραιώς άσκησαν πιέσεις στην αγορά. Απώλειες 2,49% σημείωσε και η Τιτάν, ενώ στο -1,30% έκλεισε η Jumbo και στο -1% η Eurobank. Ήπια πτωτικά έκλεισαν και οι Folli Follie, Alpha Bank, ΟΛΠ και Βιοχαλκο.

    Στον αντίποδα, η Ελλάκτωρ σημείωσε άλμα 6%, με τις κυβερνητικές δηλώσεις περί επέκτασης της Αττικής Οδού να λειτουργούν θετικά στον τίτλο, με τις Λάμδα και ΓΕΚ Τέρνα να ακολουθούν με άνοδο 3% και 4% αντίστοιχα. Στο +2% έκλεισε η Μυτιληναίος, η Aegean και τα Ελληνικά Πετρέλαια σημείωσαν κέρδη 1,71% και 1,59% αντίστοιχα, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Φουρλής, Motor Oil, Grivalia, ΕΕΕ, Σαράντης, ΟΤΕ, ΜΕΤΚΑ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ και ΟΠΑΠ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παρασκήνιο: Γιατί το ΣτΕ καταργεί τις φορολογικές λίστες και ορίζει 5ετη παραγραφή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μήνυμα – βόμβα από τους απαγωγείς του Λεμπιδάκη: «Αν ζει, τι είστε διατεθειμένοι να κάνετε;»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: To επώδυνο και σκοτεινό ταξίδι της Νανάς Καραγιάννη



    ΣΧΟΛΙΑ