• ΑΓΟΡΕΣ

    «Πρασίνισε» το ταμπλό του ΧΑ χάρη στις τράπεζες και την Βιοχάλκο

    rio

    Η νίκη είναι γλυκιά.


    Παρά τις έντονες διακυμάνσεις της σημερινής συνεδρίασης πέριξ των 820 μονάδων, στο “πράσινο” έκλεισε εν τέλει το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), χάρη στις αμυντικές δυνάμεις που ενεργοποίησε ούτως ώστε να μην κυριαρχήσει η διορθωτική δυναμική που ήταν έντονη σε αρκετούς τίτλους.

    Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,45% στις 823 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 815 και 823 μονάδων. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 45 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,18%, στις 2.164,68 μονάδες, ενώ στο +1,34% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.098,85 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,26% στις 1.026,42 μονάδες, αν και ενδοσυνεδριακά έφτασε να χάνει έως και 1,24%.

    Η Βιοχάλκο ήταν για ακόμη μία ημέρα στο βάθρο, καθώς με το σημερινό +10,73%, έφτασε στα 2,89 ευρώ. Μάλιστα, ξεκίνησε φέτος από τα 1,25 ευρώ και εμφανίζει άνοδο άνω του 100%, με την κεφαλαιοποίηση του ομίλου στα 749 εκατ. ευρώ.

    Το τοπίο που υπάρχει μέχρι τώρα είναι πολύ πιθανό να ανατραπεί σε περίπτωση που δρομολογηθεί κάποια δοκιμαστική έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, μόνο εάν μειωθεί σημαντικά το κόστος δανεισμού. Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της ελληνικής κυβέρνησης στο Reuters, μία επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα ήταν πιθανή εάν το κόστος δανεισμού της μειωθεί κάτω από 5%.

    Στο ταμπλό

    Εκτός της Βιοχαλκο, η Λάμδα συνέχισε και αυτή την ανοδική της πορεία, σημειώνοντας κέρδη 4,49%, με τη Eurobank και την Εθνική να κλείνουν με άνοδο 3,35% και 3,10% αντίστοιχα. Κέρδη 2,64% σημείωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Motor Oil ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με άνοδο 2,05%, ενώ άνω του 1% ήταν τα κέρδη σε ΟΠΑΠ, Folli Follie, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΧΑΕ. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Jumbo και Μυτιληναίος, με την Alpha Bank να ολοκληρώνει χωρίς μεταβολή.

    Στον αντίποδα, τα αποτελέσματα της ΔΕΗ για το α’ τρίμηνο του έτους δεν ικανοποίησαν την αγορά, με τη μετοχή να κλείνει τελικά με απώλειες 6%. Απώλειες 2% σημείωσε η Grivalia, η ΕΕΕ έκλεισε στο -2%, ενώ άνω του 1% ήταν η πτώση σε Aegean, Ελλάκτωρ και ΟΤΕ. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, Τιτάν, ΜΕΤΚΑ, Φουρλής και Σαράντης.

    Στον Mid Cap, η Attica Bank ομοίως δεν ικανοποίησε την αγορά με τα αποτελέσματά της, κλείνοντας όμως με απώλειες 1,68%, με την Χαλκόρ και τη Cenergy όμως να βρίσκονται στον αντίποδα, και κατά πόδας της Βιοχαλκο, κλείνοντας με κέρδη 14,83% και 5,56% αντίστοιχα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Aegean Marine επεκτείνεται στη Σαβάνα, μετά την αποχώρηση Γεωργιόπουλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιες δύο ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες μπαίνουν στον δείκτη Russell 3000

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι κινήσεις των Ελλήνων εφοπλιστών σε τάνκερ και bulkers τον Μάιο



    ΣΧΟΛΙΑ