• ΑΓΟΡΕΣ

    O Ντράγκι και η Bild «βάζουν» στο στόχαστρο τα ελληνικά ομόλογα

    τράπεζες


    Σε ανοδική πορεία βρίσκονται και σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με το κλίμα στην αγορά να μην είναι ευοίωνο, καθώς οι εξελίξεις γύρω από την Ελλάδα δεν είναι ενθαρρυντικές για τους επενδυτές ούτως ώστε να τοποθετηθούν στα ελληνικά assets.

    Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 5,993% με άνοδο 1% από τα χθεσινά επίπεδα και κοντά στα υψηλά ενός μηνός, ενώ ανοδικά κινείται και η απόδοση του 2ετούς και στο 5,928% με άνοδο 3,423% από χθες, πλησιάζοντας το yield του 10ετούς. Σημαντική παρατήρηση αποτελεί το γεγονός πως τα ελληνικά ομόλογα έχουν διαγράψει όλο το ράλι που είχε γίνει χάρη στην τεχνική συμφωνία στις 2 Μαΐου.

    Το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, το οποίο και θα οδηγήσει στο QE – ζήτημα καταλυτικής σημασίας για τους ξένους επενδυτές – φαίνεται να μεταβάλλεται συνεχώς, εφόσον μετά το «άκαρπο» Εurogroup η ελληνική κυβέρνησή κάνει λόγο για το ενδεχόμενο ενός ακόμη ατελέσφορου Eurogroup, εκείνο της 15ης Ιουνίου.

    Ο Μάριο Ντράγκι χθες έθεσε για μία ακόμη φορά τους όρους για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αφήνοντας ένα παραθυράκι αισιοδοξίας καθώς ο επικεφαλής της ΕΚΤ ζητά πρωτίστως την ύπαρξη πλήρους συμφωνίας, και μετά την οριστικοποίηση των μέτρων που θα οδηγήσουν στην βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

    Συγχρόνως, η ΕΚΤ θα προβεί σε μια δική της ανεξάρτητη ανάλυση βιωσιμότητας, για να καταλήξει στην απόφασή της, δείχνοντας με τον τρόπο αυτόν ότι ο δρόμος προς το QE είναι ακόμα μακρύς, τη στιγμή που το ίδιο το πρόγραμμα θα αρχίσει σύντομα την τερματική του πορεία.

    Αξίζει να σημειωθεί πως το χθεσινοβραδινό δημοσίευμα της Bild, αν και αμφισβητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, έφερε και πάλι στο στόχαστρο τις ανησυχίες για ένα πιθανό ελληνικό ατύχημα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η στρατηγική συνεργασία ΟΠΑΠ – ΟΤΕ ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της χώρας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Dogus Group: Παρασκήνιο από τις συνομιλίες του τουρκικού ομίλου με μεγαλοξενοδόχο της Μυκόνου



    ΣΧΟΛΙΑ