• ΑΓΟΡΕΣ

    ΧΑ: Το 6,5% άγγιξε το sell-off των τραπεζικών μετοχών

    Paulson

    John Paulson. Επικεφαλἠς Paulson & Co


    «Πρωταγωνιστές»  της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), ήταν οι πωλητές, με έντονα επιθετικές διαθέσεις μετά το πρώτο τρίωρο της διαπραγμάτευσης, ρίχνοντας τον Γενικό Δείκτη -μέσω διορθωτικής τάσης- στις 830 μονάδες, ένεκα της βουτιάς των τραπεζικών μετοχών. Το αρνητικό πρόσημο κυριάρχησε σε όλους τους δείκτες με ελάχιστα blue chips να αποτελούν εξαίρεση, όπως η μετοχή του ΟΤΕ, της Fourlis, της Jumbo, της Coca Cola και της Σαράντης.

    «Άκαρπη» αποδείχτηκε η έκδοση τους 5ετούς ομολόγου, χωρίς να στέκεται ο καταλύτης που θα δημιουργούσε μια νέα ανοδική κίνηση, ενώ η επιφυλακτικότητα των επενδυτών απέναντι στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, είναι απόρροια του ανησυχητικού τοπίου γύρω από την Ελλάδα.

    Σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr που καταγράφει καθημερινά την αυξομείωση της περιουσίας των επιχειρηματιών που έχουν μετοχές εισηγμένες στο Ελληνικό ΧΑ, μεγάλος κερδισμένος της ημέρας ήταν ο Mr Jumbo, Απόστολος Βακάκης, ο οποίος είδε το χαρτοφυλάκιο των μετοχών του να κερδίζει 2,9 εκατ. ευρώ, ενώ μεγάλος ηττημένος της ημέρας ήταν ο John Paulson, επικεφαλής της Paulson & Co, ο οποίος είδε τις μετοχές του να χάνουν 22,5 εκατ. ευρώ.

    Ο Γενικός Δείκτης λοιπόν έχασε το στήριγμα των 840 μονάδων, «αγκυροβολώντας» πλέον στα επίπεδα των 830 μονάδων, με πτώση 1,52%, με το χαμηλό ημέρας να διαμορφώνεται στις 824 μονάδες με πτώση 1,84%, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 75 εκατ. ευρώ.

    Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, βρέθηκαν με τον τρόπο αυτό οι τραπεζικές μετοχές, με την Πειραιώς να υποχωρεί κατά 6,49%, λόγω και του επικείμενου reverse split με 20 παλαιές μετοχές προς 1 νέα μετοχή.

    Πτώση 3,54% σημείωσε η Alpha Bank, στο -3,49% έκλεισε η ΕΤΕ, ενώ στο -4,50% έκλεισε η Eurobank.

    Στα υπόλοιπα blue chips οι μόνες ανοδικές εξαιρέσεις ήταν τα κέρδη σε ΟΤΕ (+0,92%), Jumbo (+0,56%), Σαράντης (+2,48%), Coca Cola (+1,17%) και Fourlis (+2,30%).

    Οι μεγαλύτερες πιέσεις σημειώθηκαν σε Βιοχάλκο (-3,62%), ΕΧΑΕ (-3,39%), Lamda Development (-3,66%), ΕΛΠΕ (-2,83%) και Attica Bank (-5,36%).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ελληνικό ομόλογο: Στο 4,625% το επιτόκιο – 3 δισ. θα αντλήσει η Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτο «χαστούκι» από τον Σόιμπλε: Καλές οι αγορές αλλά οι μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άνοιξε η όρεξη του Τσακαλώτου: Θα πάμε σε δεύτερη και τρίτη έκδοση ομολόγου



    ΣΧΟΛΙΑ