• ΑΓΟΡΕΣ

    Επιστροφή στις απώλειες για τον Dow Jones, σε θετικό έδαφος βρέθηκε η Ευρώπη

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε αρνητικό έδαφος επέστρεψε ο Dow Jones, την ώρα που οι δύο άλλοι κύριοι δείκτες της Wall Street, S&P 500 και Nasdaq κατάφεραν να διατηρηθούν σε ανοδική πορεία.

    Οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο έστρεψαν την προσοχή τους στην Theresa May η οποία υπέγραψε την επιστολή για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50, που σηματοδοτεί την έναρξη των διαδικασιών για το Brexit. Έτσι η στερλίνα δέχθηκε πιέσεις, υποχωρώντας έναντι των υπόλοιπων νομισμάτων, με το δολάριο να κερδίζει έδαφος, έπειτα και από τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ, αλλά και την αναμενόμενη νέα άνοδο των επιτοκίων.

    Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 0,20%, κλείνοντας στις 20.659,32 μονάδες. Αντίθετα, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,11%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,38%, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

    Θετική ήταν και η αντίδραση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στον απόηχο της είδησης για την επίσημη έναρξη του Brexit.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με κέρδη 0,33% ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε κέρδη 0,41%. Ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,45%, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,44%, ενώ ο πορτογαλικός PSI κέρδισε 0,77%. Αντίθετα,  μικρές απώλειες 0,21% και 0,26%, αντίστοιχα, σημείωσαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες Ισπανίας (IBEX) και Ιταλίας (FTSE MIB).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ακριβό θα είναι το τίμημα του Brexit για το Ηνωμένο Βασίλειο, εκτιμούν οι Γερμανοί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οικονομικό Επιμελητήριο: Στα 4 δισ. ευρώ η ζημιά της Ελλάδας το 2017 από την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά. Αναλυτικά όλες οι κατηγορίες



    ΣΧΟΛΙΑ