• Top Stories

    Αυτή η συνήθεια μπορεί να σας κάνει επιτυχημένους και εκατομμυριούχους


    Ο Thomas C. Corley είναι ένας από τους πιο γνωστούς μελετητές των πλούσιων ανθρώπων.

    Οι μελέτες του μπορούν να κρατήσουν για χρόνια και ειδικεύεται στις συνήθειες που έχουν οι εκατομμυριούχοι, στα χαρακτηριστικά τους -είτε ψυχολογικά είτε πρακτικά- και στα μυστικά που τους ανέβασαν στην κορυφή.

    Στη “Μελέτη των συνηθειών των πλουσίων” , ο Thomas εντόπισε 334 σημεία σχετικά με τις συνήθειες, τον τρόπο σκέψης και τα χαρακτηριστικά 361 ατόμων.

    Βρήκε ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο: το 68% των 177 αυτοδημιούργητων εκατομμυριούχων διαβάζουν βιογραφίες άλλων επιτυχημένων ατόμων, ενώ το 91% των ανθρώπων με χαμηλό εισόδημα δεν διαβάζουν τέτοιου είδους βιογραφίες.

    Γιατί είναι σημαντικό αυτό; Ο Thomas λέει πως μετά από σκέψη, κατέληξε στον λόγο που το παραπάνω μπορεί να κάνει τη διαφορά:

    “Η ιστορία είναι η εξέταση και η μελέτη των σφαλμάτων που έκαναν οι άλλοι άνθρωποι. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τα λάθη, από το να διαβάσετε για τα λάθη άλλων αξιοσημείωτων ιστορικών μορφών, ώστε να μπορείτε να δείτε αυτά τα σφάλματα προτού τα κάνετε κι εσείς. Όταν διαβάζετε βιογραφίες άλλων επιτυχημένων ανθρώπων, διδάσκεστε από τα λάθη τους”.

    Γιατί συμβαίνει αυτό;

    Ο πλούτος και η επιτυχία βασίζονται συνήθως σε ένα λάθος. Όσο περισσότερα λάθη, τόσο περισσότερο μαθαίνετε τι λειτουργεί και τι δεν λειτουργεί. Αυτή είναι ανάπτυξη. Έτσι αυξάνεται και η πιθανότητα πλούτου και επιτυχίας. Η πραγματοποίηση λαθών, ωστόσο, είναι πολύ δαπανηρή. Σας κοστίζει χρόνο και χρήμα.

    Οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι που συνήθιζαν να διαβάζουν βιογραφίες επιτυχημένων ανθρώπων, ήταν έξυπνοι. Αποφάσισαν ότι θα ήταν λιγότερο δαπανηρό να μάθουν από τα λάθη των άλλων, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα, από το να προβούν στα ίδια λάθη.

    Επομένως, η μελέτη άλλων επιτυχημένων ατόμων αποτελεί μια από τις πιο οικονομικές και αποδοτικές συντομεύσεις για τον δρόμο προς την κορυφή και για την οικοδόμηση πλούτου. Θα είστε σε θέση να προβλέψετε τα λάθη, πριν τα κάνετε. Και η αποφυγή αυτή, είναι ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έξι CEOs μοιράζονται τις πρωινές συνήθειες που συμβάλλουν στην επιτυχία τους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Εννέα φράσεις του ιδρυτή της Google που δείχνουν την ιδιοφυΐα και τη φιλοδοξία του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συμβουλές για μικρές επιχειρήσεις από 3 δυναμικούς CEOs



    ΣΧΟΛΙΑ