ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με αρκετή νευρικότητα ξεκινά την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στο -0,69% και τις 749,24 μονάδες, και η πλειονότητα των τίτλων συνοδεύεται από αρνητικό πρόσημο. Η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώνεαι στα 8,42 εκατομμύρια ευρώ.
Παρά το άνοιγμά του σε θετικά εδάφη, ο τραπεζικός δείκτης πραγματοποίησε σύντομα γύρισμα προς τα κάτω, ενώ λίγο μετά τις 11:30 βρίσκεται στις 615,83 μονάδες σημειώνοντας απώλειες -1,33%. Απώλειες καταγράφουν όλοι οι συστημικοί τίτλοι και πιο συγκεκριμένα, στο -2,71% βρίσκεται η Eurobank, στο -1,11% η Εθνική, στο -0,80% η Πειραιώς και στο -0,57% η Alpha Bank.
Οι πιέσεις των πωλητών πάντως, παραμένουν προς το παρόν ήπιες, οι απώλειες ελεγχόμενες και η πτώση πραγματοποιείται χωρίς ακρότητες, γεγονός που παραπέμπει για άλλη μια φορά σε κατοχύρωση κερδών, ύστερα από μια πολύ κερδοφόρα συνεδρίαση την Παρασκευή, κατά την οποία ο ΓΔ κατοχύρωσε τις 750 μονάδες, ανοίγοντας το δρόμο για την επόμενη αντίσταση των 780 και την μετέπειτα κατάκτηση των 800, δεδομένων των συνοδευτικών καταλυτών που θα μπορούσε να αποτελέσει μια νέα έξοδος στις αγορές κρατικών ομολόγων, μια αναβάθμιση της χώρας από την S&P μέσα στον Απρίλιο, και οποιαδήποτε ευνοϊκή ειδησεογραφία προκύψει για το καυτό μέτωπο των κόκκινων δανείων.
Στη μη τραπεζική μεγάλη κεφαλαιοποίηση, θετικό πρόσημο διατηρούν στις 11:40 μόνο οι ΔΕΗ (+1,20%), ΟΛΠ (+0,92%) και ΜΟΗ (+0,10%), ενώ πτωτικά κινούνται οι ΓΡΙΒ (-2,83%), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-2,02%), ΜΥΤΙΛ (-0,95%), ΒΙΟ (-0,86%), ΕΕΕ (-0,83%), ΑΔΜΗΕ (-0,80%), ΜΠΕΛΑ (-0,67%), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (-0,58%), ΕΧΑΕ (-0,55%), ΤΙΤΚ (-0,53%), ΤΕΝΕΡΓ (-0,46%), ΛΑΜΔΑ (-0,43%), ΣΑΡ (-0,28%), ΟΤΕ (-0,25%), ΕΛΠΕ (-0,24%), ΟΠΑΠ (-0,16%) και ΑΡΑΙΓ (-0,12%).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γερμανία: Άνοδος για ευρωπαϊκούς προορισμούς λόγω κρίσης στον Κόλπο – Στους δημοφιλείς Κρήτη, Ρόδος, Κως
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτούνται από τη βουλευτική ασυλία Τσιάρας και Κεφαλογιάννης
- Το Ιράν απαντάει στον Τραμπ: «Οι απερίσκεπτες ενέργειές σου οδηγούν τις ΗΠΑ σε ζωντανή κόλαση»
- Εύβοια: Οκτώ αγνοούμενοι στο φαράγγι της Αγάλης – Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.