ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Καμία αλλαγή στη σύνθεση του δείκτη MSCI Greece δεν περιελάμβανε η τριμηνιαία αναθεώρηση που δημοσιεύθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Στον δείκτη παραμένουν οι μετοχές των OTE, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Eurobank, ΔΕΗ και Jumbo.
Παρά τις προσδοκίες, η αναθεώρηση των δεικτών για τον Φεβρουάριο δεν συμπεριέλαβε στον MSCI Greece τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, ούτε αυτή της μετοχής της Mytilineos.
Η επόμενη αναδιάρθρωση των δεικτών της MSCI θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου και το rebalancing στις 31 Μαΐου.
Η Societe Generale προβλέπει πως τότε θα θα λάβουν χώρα οι όποιες αλλαγές. Όπως εκτιμά, θα αποχωρήσει από τον ελληνικό δείκτη η μετοχή της Jumbo και θα προστεθούν σε αυτόν οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Μυτιληναίος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΑΔΕ: Φορο-παγίδα 45% για ανείσπρακτα ενοίκια – Τι πρέπει να κάνουν άμεσα οι ιδιοκτήτες
- FT: Ο Ζελένσκι θα ανακοινώσει στις 24/2 σχέδιο για τη διεξαγωγή εκλογών και δημοψηφίσματος
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για ΑΒΑΞ, Μotor Oil, Alpha Bank, HelleniQ Energy
- Με χαμηλές προσδοκίες το τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.